UFC

Shavkat Rakhmonov o potencijalnom meču protiv Chimaeva: ‘U interesu mi je boriti se protiv njega‘

Shavkat Rakhmonov

 Instagram (shavkat Rakhmonov)
Neporaženi kazahstanski borac nije pokušavao stvoriti tenzije na relaciji između sebe i Khamzata

Shavkat Rakhmonov jedan je od najuzbudljivijih potencijala UFC-ove velter kategorije, uz Khamzata Chimaeva naravno. Ovaj Kazahstanac iza sebe ima 16 pobjeda u jednako toliko nastupa, a svih 16 upisao je prekidima. Još impresivnije zvuči podatak da ih je ravnomjerno i rasporedio. Osam puta slavio je nokautom, a isto toliko puta ‘‘submissionom‘‘.

Trenutno je Rakhmonov deseti u poretku izazivača unutar velter kategorije, a 4. ožujka (treći mjesec) čeka ga borba protiv Geoffa Neala. Porazi li Neala, Shavkat će doći još bliže ulasku u top 5, jer Neal je trenutno sedmorangirani izazivač u velteru.

Jedan od zanimljivijih mečeva za Rakhmonova u budućnosti svakako je onaj protiv Khamzata Chimaeva. Obojica su neporaženi, djeluju nepobjedivo u svojim mečevima i bilo bi više nego zanimljivo vidjeti kako bi se nosili jedan s drugim. Rakhmonov je borac kojeg Chimaev jako rijetko ili gotovo nikad ne proziva, dok su svi ostali vrhunski velteraši barem jednom bili predmetom njegovih prozivki. Rakhmonov se u razgovoru za Sportskeedu dotaknuo Chimaeva i potencijalnog obračuna.

‘‘Ako se trebamo boriti, borit ćemo se. Ukoliko se ne budemo borili, nema veze. Meni je u osobnom sportskom interesu da se borim protiv njega, ali ako se ta borba ne dogodi, stvarno nije neki veliki proble.‘‘, rekao je Shavkat, a zatim se dotaknuo i Geoffa Neala.

‘‘Geoff Neal je dobar borac, dobar udarač. Meni samo treba pobjeda i dobar nastup. Ja nisam čovjek koji će puno pričati. Sve ovisi o Geoffovom pristupu borbi i njegovoj strategiji. Ja samo moram doći tamo, osjetiti ga i zatim postupiti u skladu sa situacijom.‘‘, rekao je uvijek mirni Shavkat koji zrači nevjerojatnom mirnoćom i samopouzdanjem.

Geoff Neal bit će jako dobar test njegovih mogućnosti i zbilja se veselimo vidjeti sjajnog Rakhmonova na takvom iskušenju. A što se borbe protiv Chimaeva tiče, velike su šanse da će ih UFC kad-tad upariti, ali možda ne baš u skorije vrijeme.

Linker
27. lipanj 2024 08:15