UFC

Sergei Pavlovich utišao je publiku u Texasu: Derrick Lewis nije izdržao niti punu minutu protiv njega!

Sergei Pavlovich

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
30-godišnji ruski teškaš nastavio je sa sjajnim nastupima i prekidima u prvoj rundi

Magomed Ankalaev i Alexandre Pantoja jako dobrim nastupima otvorili su glavni dio UFC 277 eventa, a nakon njih uslijedio je obračun teškaša koji svi uvijek željno iščekuju.

Derrick Lewis i Sergei Pavlovich na papiru su garantirali nokaut, s obzirom da se radi o dvojici moćnih udarača.

Uz gromoglasnu podršku publike u Texasu, Derrick Lewis nadao se povratku pobjedama, a meč je na koncu potrajao kraće od jedne minute. Međutim, publika u Texasu nije dobila ono što je htjela.

Sergei Pavlovich jako brzo uzdrmao je Derricka Lewisa desnicom koja je odsjela na bradi Lewisa. Nastavio je ruski teškaš sa serijom jako preciznih i snažnih boksačkih kombinacija. Lewis se povlačio, završio je uzdrman na tlu, a Pavlovich je neprekidno zadavao udarce. Dan Miragliotta vidio je dovoljnoo i prekinuo je meč nakon 54 sekunde. DerricK Lewis žalio se na rani prekid, ali teško je reći da bi se Lewis izvukao iz ovakvih problema. Možda je sudac mogao pustiti borbu nešto dulje, ali teško je osporiti pobjedu Pavlovicha.

Četvrta je ovo uzastopna pobjeda za sjajnog ruskog teškaša. 30-godišnji Sergei došao je u UFC krajem 2018. godine, ali UFC ga je odmah upario s Alistairom Overeemom. Nije Pavlovich tada bio spreman za takav izazov i završen je tehničkim nokautom u prvoj rundi. Uslijedili su mečevi protiv ipak nešto lakših protivnika, a nakon tri nokauta u prvoj rundi, došlo je vrijeme za iskorak.

11-rangirani Pavlovich lakoćom je prošao test zvan Derrick Lewis i od utorka ga čeka velik skok u poretku, jer ‘‘Black Beast‘‘ je držao peto mjesto u poretku izazivača uoči ovog meča.

37-godišnjem Lewisu ovo je sedmi poraz nokautom u karijeri te drugi uzastopni. Lewis je u posljednja četiri nastupa triput poražen prekidom i očito je kako s napretkom teške kategorije, njegova limitiranost sve više dolazi do izražaja. Njegova brada također nije više čvrsta kao nekoć i realnost je da će Lewis postepeno ići ka nižim pozicijama u poretku teške kategorije.

Linker
02. srpanj 2024 22:08