UFC

Sean Strickland u svom stilu prozvao Dricusa Du Plessisa: ‘Želim revanš u svojoj slobodnoj zemlji‘

Sean Strickland vs. Dricus Du Plessis

 Vaughn Ridley/getty Images/profimedia
Nije baš uobičajeno da izazivač postavlja svoje uvjete, no Strickland očito planira iskoristiti ‘kredit‘ kojeg je zaradio svojim nastupima

Sean Strickland je spreman za osvetu protiv Dricusa Du Plessisa, i to na domaćem terenu.

Du Plessis (22-2) obranio je svoju titulu u srednjoj kategoriji u subotu na UFC-u 305, kada je na "gostujućem" terenu u RAC Areni u Perthu prisilio Israela Adesanyu (24-4) na predaju.

Strickland (29-6), koji je izgubio svoju titulu od Du Plessisa u tijesnom porazu na UFC-u 297, gotovo sigurno opet napada tron srednje kategorije. Nakon borbe, Strickland je poslao upozorenje južnoafričkom prvaku.

"Vrijeme je za rat, Nizozemcu..." (op.a. Južna Afrika je bivša nizozemska kolonija) rekao je Strickland, ali je postavio i jedan uvjet. Borac iz Las Vegasa želi svoj revanš na domaćem terenu.

"Boriti ćemo se u zemlji slobodnih... Nećeš me izbjeći, Nizozemcu... Znam da ćeš pokušati... ali to se neće dogoditi... Dana White je rekao ‘ti si sljedeći na redu‘. Vraćamo pojas u Ameriku i tamo će ostati!"

Stricklandove izjave dolaze nakon što je izvršni direktor UFC-a Dana White rekao kako bi, nakon obrane naslova protiv Adesanye, promocija planirala iduću borbu Du Plessisa održati u Južnoj Africi.

"Ti ne želiš da ja dođem tamo, a ni ja. Južna Afrika ima najveću stopu nezaposlenosti na svijetu, treću najgoru stopu kriminala na svijetu i rangirana je kao najnepravednije mjesto na Zemlji. Rasistička je, nejednaka, s malom bijelom bogatom manjinom i siromašnom crnom većinom. Las Vegas."

"Vegas, čovječe... uvijek putujem. Pustite me da se borim u svojoj zemlji... osim ako ne želite da odem i ‘popravim‘ Južnu Afriku. Možemo otići u Afriku i boriti se pred hrpom bijelaca."

Nakon što je izgubio svoju titulu od Du Plessisa, Strickland se vratio pobjedom nad bivšim izazivačem za titulu, Paulom Costom, na UFC-u 302. S druge strane, Du Plessis smatra da Robert Whittaker zaslužuje revanš prije nego Strickland.

Linker
12. rujan 2024 16:54