UFC

Sean Brady kritizirao ‘Wonderboyja‘: ‘Ako želiš mečeve protiv braće Diaz, onda ne bi trebao biti rangiran‘

Sean Brady

 Instagram (sean Brady)
29-godišnji UFC-ov velteraš htio se boriti protiv Stephena Thompsona ali dobio je odbijenicu s njegove strane

Moglo bi se reći kako UFC-ova velter kategorija ima trojicu nadolazećih boraca koji bi trebali biti pri vrhu kategorije u godinama koje slijede. Khamzat Chimaev već je dogurao jako visoko, a Shavkat Rakhmonov i Sean Brady sve su bliže vrhu kategorije.

Rakhmonov zauzima deseto mjesto u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije, a Sean Brady jedno je mjesto iznad njega. Sva trojica navedenih boraca trenutno su neporaženi, a dojam je kako je Brady jedan od onih kojima je najteže pronaći protivnika.

Nije Brady borac koji se marketinški naročito izgradio poput Chimaeva i daleko je od borca kojeg možemo smatrati ‘‘velikim imenom‘‘. Kad se doda činjenica da je Brady izrazito nezgodan protivnik za bilo kojeg borca, ne čudi činjenica da mu je teško doći do željenih protivnika.

Prozivao je Brady mnogobrojne borce koji su bolje rangirani od njega, a na koncu je došao do meča protiv Belala Muhammada koji je peti u poretku izazivača. Borba će se održati 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju, a Brady može biti jako zadovoljan protivnikom preko kojeg može napraviti lijep skok u poretku izazivača.

Prije nego mu je UFC ugovorio meč s Muhammadom, Sean je prozivao Stephena Thompsona. Iskusni ‘‘Wonderboy‘‘ sedmi je u poretku izazivača, a Brady se nadao kako dvostruki izazivač za titulu zasigurno neće odbiti meč. Na kraju se ipak razočarao u ‘‘Wonderboyja‘‘ koji je taj meč odbio.

‘‘Mislim da je tu nekoliko tipova koji se žele probiti do vrha. Samo je činjenica da UFC mora pronaći pravog, onog koji će biti moj sljedeći protivnik. Sean Brady me je prozvao, ali Sean Brady… Znam točno što bi on radio. Ne mislim da bi to bilo zanimljivo za fanove jer on samo ruši, ruši i ruši. Ali to je razumljivo u situaciji u kojoj sam ja sad, ima i drugih boraca. Vidjet ćemo.‘‘, rekao je Thompson krajem šestog mjeseca za MMA Junkie.

Brady je gostujući u MMA Houru dobio priliku osvrnuti se na tu odbijenicu, a iako ne zamjera Thompsonu što je odbio meč, smatra da bi borci zbog takvih postupaka trebali snositi određene posljedice.

‘‘Htio sam se boriti protiv ‘Wonderboyja‘. Nisam birao njega samo zato jer je stilski dobar protivnik za mene, nego sam se htio boriti s tipom koji je ispred mene. Tu su i ovi tipovi s Interneta koji su me napadali: ‘Oh, ti se samo želiš boriti s tipom koji ima 39 godina, bla, bla, bla‘. Ako je njemu (Wonderboyju) problem što ne može braniti rušenja ili se vratiti na noge nakon što je srušen, neka radi nešto drugo. Ja volim ‘Wonderboyja‘, ali samo kažem. Ako on želi mečeve protiv Natea ili Nicka Diaza i nešto slično tome, to je okej, ali onda ne trebaš biti rangiran. Poanta bivanja rangiranim borcem jeste to da se pokušavaš uspinjati ka vrhu i postati prvakom. To je ono što ja pokušavam raditi.‘‘, pojasnio je Brady.

Realno, Sean je ovdje u pravu. Jorge Masvidal jedno je mjesto ispred njega, a taj meč vjerojatno nije mogao dobiti i stoga je odlučio prozvati Thompsona koji je dva mjesta ispred njega u poretku. Sean ima jasnu ambiciju uspona u poretku izazivača, a ‘‘Wonderboy‘‘ kao sedmorangirani borac zaziva mečeve s braćom Diaz koji uopće nisu niti rangirani.

Naravno, treba uzeti u obzir kako nije ‘‘Wonderboy‘‘ taj koji je sebe stavio na sedmo mjesto u poretku izazivača. Međutim, rangirani borci koji odbijaju mečeve protiv rangiranih boraca, a pritom traže mečeve protiv nerangiranih boraca, svakako bi trebali snositi neke posljedice što se tiče njihova plasmana u poretku.

Linker
01. srpanj 2024 04:03