UFC

Rose Namajunas zadovoljna je svojim sinoćnjim nastupom: ‘Mislim da sam se približila borbi za naslov‘

Rose Namajunas

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Njezina misija je jasna - želi postati druga borkinja u povijesti UFC-a koja je osvojila titulu u dvije različite kategorije

Bivša UFC prvakinja u slamka kategoriji, Rose Namajunas, uspješno je ispunila svoj zadatak u glavnoj borbi UFC-a na ESPN 59 u Denveru. Namajunas (14-6) pobijedila je Tracy Cortez jednoglasnom odlukom sudaca, čime je popravila svoj omjer na 2-1 otkako je prešla u žensku muha kategoriju u rujnu.

"Potpuno sam zadovoljna",izjavila je Namajunas na konferenciji za novinare nakon borbe. "Zadovoljna sam jer: prvo, imam malo ozljeda. Drugo, pobijedila sam. I treće, mislim da je borba bila prilično uzbudljiva.

"Naravno, htjela sam završiti borbu nokautom. Prošlo je dosta vremena otkako sam nekoga završila, mislim od 2020. ili 2021. godine. Tako da, naravno, želim završiti borbu, ali osjećam da sam bila prilično blizu. U prvoj rundi sam je oborila. Sveukupno, vrlo sam sretna."

Namajunas, koja ima 32 godine, rekla je kako smatra da je njen nastup protiv Cortez (11-2 MMA, 5-1 UFC) pokazao da se konačno prilagodila na kategoriju do 57 kg. Izgubila je svoj debi u toj kategoriji od vrhunske borkinje Manon Fiorot, ali se zatim vratila s dvije uzastopne pobjede nad Amandom Ribas i Cortez.

"Potrebno je bilo dosta vremena za sve što smo radili, znate, blok po blok pa kuća, i morala sam graditi svoj momentum da dođem do ove točke" rekla je Namajunas. "Sada se moja ramena osjećaju jako dobro. Desno još uvijek ponekad boli, ali moram mu dopustiti da se potpuno izliječi. Mislim da će se samo nastaviti poboljšavati i još uvijek ima puno prostora za napredak."

Kako Namajunas gleda unaprijed, nastavlja prema svom cilju da se pridruži Amandi Nunes kao jedinoj ženi u povijesti UFC-a koja je osvojila titule u dvije težinske kategorije.

Bez obzira radi li se o ponovnom zakazivanju borbe protiv Maycee Barber, s kojom je prvotno trebala biti na istom eventu, ili o borbi s nekim drugim, Namajunas samo želi pronaći način kako doći do zlata.

"Mislim da sam se približila borbi za naslov" rekla je Namajunas. "Sve što je važno je pobjeđivati, zar ne? Dakle, idemo dalje.

"Kada se Barber bude osjećala bolje, možda možemo razgovarati o tome, ali u konačnici, sada gledam samo naprijed."

Linker
10. rujan 2024 07:59