UFC

Rose Namajunas: ‘Ne znam puno o suradnji Cejuda i Zhang, ali vjerujem da postoji jezična barijera‘

Schmo i Rose Namajunas
 Screenshot (youtube, The Schmo)
‘‘Thug‘‘ Rose tvrdi kako nije iznenađena određenim promjenama koje je Kineskinja poduzela

Sjajan nastup pružila je Rose Namajunas 24. travnja ove godine noakutiravši Weili Zhang u meču za prvakinju UFC-ove slamka kategorije. Lijevi high-kick nakon minutu i 18 sekundi borbe vratio je ''Thug'' Rose na tron spomenute kategorije nakon što je titulu izgubila 2019. godine protiv Jessice Andrade.

Očekivao se puno bolji otpor od strane Weili Zhang, no ponekad je jedan udarac dovoljan da presudi borbu. Kineskinja je dobila instantni revanš te će se dvije borkinje ponovno obračunati 06. studenog u New Yorku. Zhang je napravila određene preinake u svojoj pripremi te je promijenila i svoj trening kamp. Ona se sada sprema u Fight Ready timu u Arizoni kod trenera Erica Albaraccina. Rose Namajunas tvrdi da ju ne iznenađuje potez Kineskinje koja će prvi puta kompletnu pripremu odraditi u Americi.

''Mislim da je očekivano da poduzima nekakve promjene jer ono što je radila prošli put očito nije funkcioniralo. Što god da sada radi, vjerujem da je jako motivirana i spremna. Ja ne razmišljam previše o svemu tome. Znam da ona puno toga važe nakon prošlog poraza. Možda čak i previše razmišlja o svemu, a moguće da bude i najmotiviranija do sada. Jednostavno moram biti spremna na njenu najbolju verziju.'', rekla je Rose razgovarajući s MMA reporterom koji je svima poznat pod pseudonimom ''The Schmo''.

Kineskinji će sigurno dobro doći pomoć boraca poput Henryja Cejuda i Patricia ''Pitbull'' Freirea. Čini se kako je Zhang posebno dobru suradnju uspostavila sa Cejudom, trenutno umirovljenim borcem koji bi se rado vratio nastupima ukoliko će mu UFC pružiti priliku da se bori protiv Volkanovskog za pojas perolake kategorije. ''Triple C'' i Schmo također su nedavno odradili intervju, a Cejudo je najavio kako možemo očekivati ''Weili Zhang 2.0'' verziju te da je Kineskinja jako napredovala u hrvanju. Nešto takvo Rose Namajunas zapravo i očekuje.

''Ne znam gotovo ništa o njihovom odnosu i suradnji. Mogu pretpostaviti da postoji jezična barijera između njih. Ali izuzev toga, čini mi se da imaju dobru kemiju i stoga neću raditi nikakve pretpostavke. Vjerujem da puno radi na hrvanju, a klinč joj je otprije odličan. Vjerojatno će pokušati skraćivati distancu jer je bilo očito da ne pobjeđuje kada se borimo na distanci. Morat će nekako skratiti distancu.'', dodala je Najamunas.

Linker
30. lipanj 2024 05:07