UFC

Rose Namajunas izgubila titulu u meču bez previše akcije: Carla Esparza nova je prvakinja

Rose Namajunas vs Carla Esparza

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
U dosta rezerviranom meču dobili smo novu prvakinju

Rose Namajunas (11-4), borkinja UFC-ove slamka kategorije, u meč ulazi nakon dvije pobjede nad Weili Zhang te Jessice Andrade, kojima je prethodio poraz opet od Jessice Andrade famoznim 'slamom' na UFC 237 koji ju je koštao pojasa. Trenutno posljednju obranu titule imala je na UFC 268 protiv Zhang, a u meč protiv Esparze ulazi kao favoritkinja na kladionicama.

Carla Esparza (18-6) u meč protiv Namajunas ulazi nakon impresivnog niza od pet pobjeda, a zadnji put je poražena još 2018. godine u meču protiv Tatiane Suarez, gdje je izgubila tehničkim nokautom u trećoj rundi. Drugorangirana Esparza je četiri od pet posljednjih borbi pobijedila sudačkom odlukom, ali kladionice ipak više vjeruju Namajunas u večerašnjem okršaju.

Početkom prve runde Rose zauzima centar kaveza, no borba se u prvoj rundi vodila jedino oko njega. Prva runda na negodovanje publike prolazi bez previše akcije, Esparza je par puta krenula naprijed ali bi se povukla nakon kontre od strane Rose.

U drujoj rundi Esparza ruši Namajunas ali samo na kratko, Rose se uspjela ustati gotovo odmah. Ostatak runde je prošao praktički bez akcije, isto kao i u prvoj.

Treću rundu rose otvara direktima u tijelo, Esparza ponovno na isti način ruši Rose ali se ona opet ustaje. Ostatak runde je bio identičan kao u prethodne dvijem uz poneki bezuspješan pokušaj rušenja od strane Esparze.

U četvrtoj rundi Esparza dvaput ruši Rose i na kratko uzima leđa, no Rose je ubrzo na nogama. Krajem runde Rose pogađa desni kroše, no Esparza opet ruši i uzima rundu.

Peta runda ponovno bez akcije, osam sekundi prije kraja ovog puta Rose ruši Esparzu.

Pobjedu je podijeljenom sudačkom odlukom odnijela Carla Esparza, postavši tako nova prvakinja slamka kategorije.

Linker
05. srpanj 2024 17:48