UFC

Robert Whittaker: ‘Najbolji sam na svijetu‘, Chimaev poručuje: ‘Čestitam, ali nismo završili!‘

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Khamzat Chimaev pomno je pratio sinoćnji nastup svog zasad nesuđenog rivala

Meč između Khamzata Chimaeva i Roberta Whittakera bio je jedan od najiščekivanijih MMA mečeva u prvoj polovici ove kalendarske godine. ‘‘Borz‘‘ bi se našao na vjerojatno najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri, a Whittaker bi imao priliku postati prvim borcem koji je porazio strašnog Čečena.

Nažalost, njihov meč nije se održao na sinoćnjem UFC on ABC 6 eventu. Khamzat Chimaev razbolio se desetak dana prije samog eventa i morao je otkazati svoj nastup. Uskočio je Ikram Aliskerov, Dagestanac koji se 2019. godine borio protiv Chimaeva, pod okriljem Brave CF organizacije.

Chimaev je nokautirao Aliskerova u prvoj rundi borbe, ali nerijetko je isticao kako je Ikram jedan od najtežih protivnika u njegovoj karijeri. Još prije Ikramovog dolaska u UFC, Chimaev ga je najavljivao kao velikog potencijala srednje kategorije.

Aliskerov je prošle godine konačno debitirao u UFC-u, a vrlo brzo došao je do dvije uzastopne pobjede. Obje pobjede Aliskerov je upisao nokautima u prvoj rundi i sinoć mu se ukazala velika prilika da dijeli kavez s legendarnim Whittakerom.

Nažalost po Aliskerova, meč je završio nakon samo 109 sekundi. Robert je desnicom uzdrmao Aliskerova, dodatno je pritisnuo, odlično je pogodio aperkatom i nokautirao je Aliskerova. Drugi je to poraz Ikrama Aliskerova u njegovom 17. profesionalnom nastupu, dok je Whittaker upisao 26. pobjedu. Neposredno nakon pobjede nad Ikramom, Robert Whittaker u ekstazi se obratio publici u Kingdom Areni i onima pred malim ekranima.

‘‘Svima sam već rekao. Ja sam ‘boogeyman‘, najbolji sam na svijetu i svima u ovoj kategoriji predstavljam najteži izazov.‘‘, rekao je ‘‘Reaper‘‘.

Nije tajna da Whittaker silno želi ponovno zasjesti na tron UFC-ove srednje kategorije. Trenutno je pri samom vrhu, ali Israel Adesanya sljedeći je izazivač za pojas. ‘‘Izzy‘‘ će se u osmom mjesecu boriti protiv Dricusa Du Plessisa na UFC 305 eventu, a Whittaker bi također mogao biti dio tog eventa.

Uloga zamjenskog borca jedna je od opcija, ali i meč protiv Seana Stricklanda djeluje kao sasvim dobar odabir za odrediti sljedećeg izazivača, nakon što Adesanya i Du Plessis odrade svoj posao.

Nekoliko je zanimljivih opcija za Whittakera, ali nemojmo zaboraviti na Chimaeva. ‘‘Borz‘‘ je ovaj put otkazao meč, ali i dalje je zainteresiran okušati se protiv Whittakera, što je i potvrdio sinoć objavljenim ‘‘tvitom‘‘.

‘‘Čestitam Robertu Whittakeru, ali mi nismo završili!‘‘, poručio je Khamzatu, a poruku podrške i brz oporavak zaželio je ‘‘bratu‘‘ Ikramu Aliskerovu.

Vjerujemo da bi velika većina fanova, kao i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘, ipak išli sa Seanom Stricklandom kao sljedećim protivnikom Roberta Whittakera. Možda se ne radi o zanimljivijem meču na papiru, ali kad je Chimaev u pitanju, jako velike su šanse da se Čečen neće niti pojaviti na meču. Sean Strickland s druge strane gotovo nikad ne otkazuje svoje nastupe.

Linker
27. lipanj 2024 18:51