UFC

‘Rekla sam UFC-u da se želim boriti za žensku BMF titulu, a oni su mi odgovorili da mi ne treba još titula‘

Joanna Jedrzejczyk 

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Izgleda da UFC još uvijek nema u planu žensku BMF titulu, no nije isključeno da ćemo i to nekad dobiti u budućnosti

Jedna od najvećih borkinja u povijesti ženskog MMA-a jest svakako Joanna Jedrzejczyk. Bivša UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji svoju borilačku karijeru zaključila je prije točno dvije godine, a u tom trenutku je smatrala da više nema što ponuditi UFC-u i fanovima, tako da je odluku donijela.

Dva poraza od Weili Zhang prethodila su toj odluci, a UFC ju je uvrstio i u svoju Kuću slavnih. Međutim, Joanna je jučer rekla da ipak postoji jedna stvar zbog koje bi se vratila u kavez i navukla rukavice, a to je slučaj da UFC odluči kreirati žensku BMF titulu:

‘‘Voljela bih se boriti, ali trenutno u glavi nemam nikakvo ime. Ne znam, protiv bilo koga. Ne bojim se borbe protiv nikoga, o tome se radi. Poslala sam poruku Hunteru Campbellu i pitala ga što misli o tome da se borim za žensku BMF titulu. On mi je rekao ne, da ne trebam više titula. Ako ikada kreiraju takvu titulu, željela bih biti prva‘‘, rekla je Joanna za Cageside Press.

‘‘Ako bih se ikada vratila iz mirovine, to bi bilo za žensku BMF titulu. Kada sam na UFC-ovim eventima i kada se družim s prijateljima, svrbe me rukavice. To uvijek kažem svom menadžeru, nisam sigurna trebam li se boriti ili ostati u mirovini‘‘, dodala je.

Izgleda da UFC još uvijek nema u planu žensku BMF titulu, no nije isključeno da ćemo i to nekad dobiti u budućnosti. Mnogim fanovima koncept BMF titule ionako ne sjeda jer se ne radi o ‘‘pravoj‘‘ tituli, no dobra stvar oko nje jest što uvijek upari jako dobre borce.

Linker
19. rujan 2024 11:43