UFC

Rasprava Conora i Usmana postala žestoka, Irac u priču uključio korištenje steroida

Kamaru Usman
 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Nije dugo trebalo da se rasplamsa rat na društvenim mrežama između Conora McGregora i Kamarua Usmana

Moglo se očekivati kako negativan komentar Conora McGregora na nastup Kamarua Usmana protiv Jorgea Masvidala neće ostati bez odgovora s druge strane. Za razliku od MMA zajednice, koja je izrazila oduševljenje izvedbom Nigerijca, McGregor je istog optužio za kopiranje njegovih udaraca, najavivši dolazak po titulu velter kategorije.

Iako bi Usman mogao uživati u svojoj izvedbi i obrani titule, kao i nastavku nevjerojatnog pobjedničkog niza, on je odlučio Ircu odgovoriti. Što zapravo s marketinške strane nije loša odluka. To je napravio tako da se osvrnuo na spomenutu optužbu za kopiranje udaraca, iako realno je teško procijeniti što bi to moglo biti originalno, odnosno unikatno Conorovo, kod zadnjeg direkta kojim je Usman završio borbu.

"Uz tu razliku da ja kad takvim udarcem nekoga pogodim u velter kategoriji, oni su ugašeni. Više neće otići u laku kategoriju za tebe. Ja završavam borbe, i ti ćeš biti završen", napisao je Usman, koji je uistinu popravio svoju ubojitost pa je tako tri od četiri obrane titule upisao prekidom.

Ovakav odgovor zapravo je McGregor jedva dočekao, da bi mogao nastaviti svoj napad u jednom puno žešćem tonu nego što je bila prva objava. Pale su odmah i prve teže riječi.

"Opusti se tamo, čiru jedan. Ti veliki prištu na leđima. Bio si pored kaveza kad sam se prošli put borio u velter kategoriji. 40 sekundi bilo je sve što mi je trebalo. Zašto si odgodio borbu protiv Burnsa? Što je bio razlog, nikad ga nisi dao javnosti, zašto je već dogovorena borba bila odgođena?", upitao je McGregor, nakon toga između redaka dodavši svoju pretpostavku:

"Nikad otkako se bavim ovim poslom, što je puno duže od svih ovih propalica, nisam potpisao ugovor za borbu, a onda je otkazao, neovisno o razlogu. Ovaj borac kaže da se može tek tako oporaviti od nenavedenih ozljede. Oprostite, što? Kad se ugovor za borbu potpiše, to je to."

Svoje pravo mišljenje ipak je potvrdio trećim "tvitom" u nizu, pokušavajući Usmana nazvati korisnikom steroida, aludirajući na to kako je spomenutu borbu odgodio jer se od istih nije stigao očistiti.

"J**eš te napucane tipove. Ne zanimaju me. Ja govorim onako kako stvari svoje. Imam najveća muda u Irskoj, zajedno s dva čekića povezana s mojim ramenima. Stavite me unutra i istisnut ću taj veliki prišt. I onda ću staviti tri pojasa uz moja tri zareza", glasila je spomenuta objava.

Dočekan je još i odgovor Usmana, koji je naveo kako je borba protiv njega bila McGregora već ponuđena, na što isti nije reagirao.

"Borba ti je bila ponuđena, a ti si nestao. Ostani skroman mladiću. Već sam ti oduzeo ponos. Nemoj me natjerati da ti oduzmem i viski", poruka je prvaka velter kategorije.

Ne možemo trenutno procijeniti hoće li ova rasprava otići na neki viši nivo, no znajući kakve su McGregorove ambicije, možemo biti sigurni da bi on bio spreman krenuti u lov na treći pojas, neovisno o tome kolike bi mu trenutno bile šanse protiv borca Usmanove kvalitete i forme. Ako u tome uspije postigao bi nešto čemu nitko nikad nije došao niti blizu. Što se tiče UFC-a, njima ne bi predstavljalo nikakav problema McGregoru tu priliku osigurati.

Linker
04. srpanj 2024 23:36