UFC

Rafael Fiziev: ‘Dustin Poirier konstantno bježi od mene, ja sam mu prevelik rizik‘

Poirier i Fiziev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Desetorangirani borac lake kategorije ima težak zadatak

Ovog vikenda nas čeka okršaj između dva ponajbolja Rafaela u organizaciji, dos Anjosa i Fizieva. Ova dva borca predvodit će subotnju UFC Vegas 58 priredbu, a vjeruje se kako će pobjednik borbe biti nadomak napadu na titulu lake kategorije.

U nedavnom intervjuu Fizieva su upitali o potencijalnoj borbi protiv Dustina Poiriera ukoliko bi pobijedio dos Anjosa u subotu, na što je on odgovorio: ‘‘Ne vjerujem. Ako pobjedim dos Anjosa, ovi likovi se neće htjeti boriti protiv mene. Poirier će sigurno pokušati pobjeći.‘‘

Nastavio je o Poirieru: ‘‘On se nikad ne želi boriti protiv ljudi kao što sam ja jer ne želi riskirati. Sigurno, ja sam za njega opasna borba. On ima veliko ime, a ja još uvijek nemam. A za sve njih sam prevelik rizik, imaju puno toga za izgubiti.‘‘

Dustin Poirier trenutno sjedi na drugom mjestu u lakoj kategoriji. Ukoliko Fiziev u subotu dođe do pobjede, bila bi to idealna prilika za Fizieva koji je trenutno deseti na rang ljestvici.

Rafael dos Anjos je trenutno spojio dvije pobjede za redom, a u trenutno posljednjem nastupu je svladao Renata Moicana na UFC 272 priredbi ranije ove godine.

Situacija u lakoj kategoriji je sve zanimljivija zbog obilja odličnih boraca koji idu prema vrhu, a kakva će situacija biti nakon subote, znat ćemo vrlo uskoro.

Linker
02. srpanj 2024 07:41