UFC

Rafael dos Anjos vjeruje da će pobijediti Makhacheva: ‘Cormier stvara prevelik ‘hype‘ oko njega‘

Rafael dos Anjos
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije osvrnuo se na svog idućeg protivnika Islama Makhacheva

36-godišnjeg Rafaela dos Anjosa krajem desetog mjeseca, točnije 30. listopada čeka težak meč protiv Islama Makhacheva, Dagestanca kojeg mnogi vide kao legitimnog nasljednika Khabiba Nurmagomedova. Islam je trenutno petorangirani borac na ljestvici izazivača UFC-ove lake kategorije dok je bivši prvak RDA na sedmom mjestu. Makhachev je zadnji nastup odradio sredinom srpnja te je dominantnom predstavom završio Thiaga Moisesa u četvrtoj rundi borbe. Nakon toga uslijedio je još veći ''hype'' oko Islama, a Dagestanac je skočio na peto mjesto poretka iako je savladao tada 14-rangiranog Moisesa. RDA smatra kako se Islama Makhacheva neopravdano uzdiže te da njegov timski kolega Beneil Dariush više zaslužuje takav ''hype''.

''Pričali smo razne besmislice na Internetu, no napokon ćemo dobiti priliku za poravnati račune. Biti će to dobra borba koja me može staviti u konkurenciju za napasti pojas, naročito sada kada on ima sav taj 'hype' oko sebe. Pokazat ću vam da sam živ, da sam još uvijek u igri. Potpuno sam samouvjeren da ću pobijediti Makhacheva. Kada imate tipa poput Khabiba u svom kutu te Cormiera koji stalno priča o vama, to stvara prevelik 'hype'. Dat ću vam Beneila Dariusha kao primjer. Pobijedio je iste tipove kao Makhachev, čak i bolje te je bio uvjerljiviji, ali nitko ne priča o njemu. Islam je pobijedio Thiaga Moisesa i skočio je na peto mjesto.'' rekao je RDA za AG Fight.

Moglo bi se reći kako riječi bivšeg prvaka imaju određenog smisla. Koliko god Islam Makhachev dosad izgledao dobro i uvjerljivo, činjenica je kako se Dagestanac još nije borio, a kamoli pobijedio top borce lake kategorije. Osam pobjeda zaredom impresivan je niz, no Drew Dober, Thiago Moises i Arman Tsarukyan najzvučnija su imena koje je Islam savladao. Radi se o borcima koji su na rubu Top 15 i skok s devetog na peto mjesto izazivača nije imao naročitog smisla nakon pobjede protiv Moisesa.

Beneil Dariush s druge strane trenutno je u nizu od sedam pobjeda. Također je savladao Thiaga Moisesa i Drewa Dobera, no u zadnja dva nastupa pobijedio je i Carlosa Diega Ferreiru koji je u tom trenutku bio na devetom mjestu poretka te Tonyja Fergusona. Dariush kao trenutno trećerangirani borac ljestvice izazivača jeste bolje rangiran nego Makhachev, no činjenica je kako Islam uistinu dobiva daleko više pažnje od Beneila koji ima nominalno bolji pobjednički niz od njega ako uzmemo u obzir protivnike s kojima su se borili.

Linker
05. srpanj 2024 05:33