UFC

‘Publika će biti šokirana, a moja ruka podignuta. Ja sam je**ni negativac koji će vam uništiti noć!‘

Renato Moicano

 RENATO MOICANO Screenshot/youtube (rmc Sport Combat)
Renato Moicano uvjeren je kako će u subotnjoj borbi protiv Saint Denisa nastaviti svoj pobjednički niz

Tri dana dijele nas od UFC Fight Night priredbe u Parizu, a kako to obično biva - srijeda je bila rezervirana za "media day". Ono što je, međutim, danas bilo posebno jest činjenica da smo ovog puta i osobno prisustvovali medijskoj konferenciji najveće svjetske MMA organizacije u Pullman Paris Centre Bercy hotelu. Glavne zvijezde predmetnog događaja bili su, dakako, predvodnici subotnjeg "eventa" - Benoit Saint Denis (13-2) i Renato Moicano (19-5-1).

"Money Moicano" u francusku prijestolnicu dolazi nošen nizom od četiri uzastopne pobjede pod okriljem UFC-a (Brad Riddell, Drew Dober, Jalin Turner i Cristian Guzman), a uvjeren je kako će u subotu slaviti i protiv Saint Denisa.

"Vjerujem u svoj stil, vjerujem u svoj tim, u subotu ćemo imati dobru borbu", rekao je 35-godišnji Brazilac okupljenim novinarima pa, odgovarajući na pitanje o prognozi borbe s BSD-om, dodao: "Ono što vidim jest da će publika u dvorani biti šokirana, a moja ruka podignuta. To je ono što tražim i vizualiziram čitavo vrijeme. Bit će to teška borba, neću reći da ću ga završiti ili nokautirati, ali pobijedit ću ga".

Govoreći o borilačkim kvalitetama sedam godina mlađeg Francuza, Moicano je istaknuo: "U svemu je vrlo dobar, i u ‘strikingu‘ i u ‘grapplingu‘, ali smatram da sam ja bolji. Možda je agresivniji i snažnije udara, ali mislim da sam ja generalno bolji borac".

Dotaknuo se Moicano kratko i BSD-ovog recentnog poraza od Dustina Poiriera, kao i atmosfere koja će ga dočekati u pariškom oktogonu.

"Ta borba pokazuje koliko je Poirier dobar. Svi znaju da je BSD dobar, ali Poirier je na drugoj razini, znam to jer treniram s njim. Svatko može izgubiti i imati lošu noć, ne znam je li BSD imao lošu noć i koliko bi puta Dustin pobijedio da se deset puta međusobno bore, ne razmišljam o tome i BSD-u, fokusiran sam na sebe i na ono što moram napraviti da dođem do pobjede", naglasio je 35-godišnjak, a o huku s tribina Accor Arene dodao:

"Neću to moći ignorirati, vidio sam na prošloj priredbi u Parizu koliko su francuski navijači glasni, ali tako je kako je, ne mogu utjecati na publiku, ali mogu se boriti s BSD-om i prebiti ga u njegovom gradu".

Saint Denis je stekao popularnost svojim beskompromisnim stilom, preuzimanjem rizika i stavljanjem težišta na ofenzivni segment borbe, a Moicano smatra da mu njegova (pre)visoka doza agresija u nekim trenucima u oktogonu čak i odmaže.

"Vrlo je agresivan i to mu je prednost, ali ponekad ga to također čini i čini nespretnim. U borbi s Poirierom je, primjerice, bio preagresivan. Sigurno ću izvući neku korist iz toga".

Borba protiv "God of Wara" za Moicana će biti četvrta u ovoj godini, što će jasno reći da jedanaestoplasirani borac UFC-ove lake divizije definitivno ne gubi vrijeme.

"Imam 35 godina i ne mogu si priuštiti gubljenje vremena, nemam narednih deset godina na raspolaganju... U svom ‘prime timeu‘ sam, zdrav i u formi, te ću se boriti koliko god budem mogao", istaknuo je pa govorio o rankingu na službenoj UFC-ovoj ljestvici:

"Ranking nije važan, da jest bilo bi lakše. Vidjeli smo prošlog mjeseca da je Dan Hooker pobijedio Mateusza Gamrota, a među njima je bila poprilična razlika na ljestvici. Ovo je sport u kojem moramo tražiti popularnost, momentum, iako je BSD rangiran iza mene, imam momentum i popularnost, osobito u Europi, a pobjeda nad njim će me katapultirati u pogledu upravo tog momentuma i popularnosti".

U završnom dijelu svog obraćanja medijima, Moicano je upitan o tome dolazi li u subotu u oktogon kao dobar ili loš tip, a njegov odgovor je glasio:

"U Francuskoj sam i borim se protiv Francuza. Ja sam je**ni negativac i uništit ću vam noć!".

Linker
25. rujan 2024 19:15