UFC

Prva Hrvatica u UFC-u ugovorila je svoj debi u najjačoj MMA organizaciji: Čeka ju iskusna Brazilka

Ivana Širić Petrović

 Screenshot (youtube, Ivana Širić Petrović)
Ivana Širić Petrović početkom ljeta debitirat će pod okriljem UFC-a

Desetak dana nakon što je službeno postala prvom Hrvaticom u UFC-u, Ivana Širić Petrović (6-0) saznala je ime protivnice za svoj debitantski meč u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. 28-godišnja Ivana u svom prvom UFC nastupu borit će se protiv Brazilke Luane Caroline (8-4-0, 3-3 UFC).

Carolina je nešto iskusnija borkinja od Širić Petrović i iza sebe ima čak šest UFC nastupa. Mjesto u UFC-u izborila je u ljeto 2018. godine preko Dana White‘s Contender Seriesa, a debitirala je u petom mjesecu 2019. godine porazivši Priscilu Cachoeiru.

Pod okriljem UFC-a, Carolina je još porazila Polianu Botelho i Lupitu Godinez, dok je gubila od Ariane Lipski, Molly McCann i Joanne Wood. Sve tri UFC pobjede upisala je na bodove, a ukupno pet od svojih osam pobjeda u karijerio ostvarila je na isti način.

Radi se o borkinji koja je u svakom od posljednja četiri UFC nastupa rušena barem jednom i tu bi Ivana mogla tražiti najveću šansu za doći do pobjede, kroz hrvanje i parter. Carolina u meč ulazi nakon dva uzastopna poraza i pobjeda će joj biti imperativ. Nema sumnje da će doći silno motivirana i Ivanu čeka podosta težak posao u debiju.

O Ivani Širić Petrović više puta smo vam već pisali. Hrvatica rodom iz Mostara iza sebe ima šest pobjeda u šest profesionalnih nastupa, a pet ih je upisala prekidom. Prošle godine osvojila je Aresovu titulu prvakinje u muha kategoriji, a u četvrtom mjesecu ove godine uspješno je tu istu titulu i obranila. Time je osigurala i potpis s UFC-om, a nadamo se da će nastaviti svoj niz neporaženosti.

Meč između Širić i Caroline zakazan je za 1. srpnja (sedmi mjesec) ove godine, a radi se o UFC Fight Night 225 eventu koji bi trebali predvoditi Sean Strickland i Abus Magomedov. Event će se održati u Apexu i stoga Ivana neće dobiti iskustvo nastupa pred brojnom publikom u svom UFC debiju.

Linker
30. lipanj 2024 11:19