UFC

Poznato u kojoj će se dvorani održati UFC 249

 screenshot/YouTube
VyStar Veterans Memorial Arena u Jacksonvilleu na Floridi dvorana je u kojoj će se 9. svibnja održati UFC 249 priredba.

Iako je prvobitna informacija bila da će se borci i UFC-ovi zaposlenici samo naći u Jacksonvilleu, odakle će ih UFC prevesti na mjesto održavanja UFC 249 priredbe, ovaj grad na samom sjeveru Floride bit će domaćin priredbe. Naravno, pred praznim tribina, iako je odabrana dvorana kapaciteta 15.000 gledatelja.

UFC nije još potvrdio ovu informaciju koju je prenio Wrestling Observer Newsletter, no apsolutno sve što su oni naveli ima smisla. Ovo će biti treći pokušaj održavanja ove priredbe. Prvi, planiran za 18. travnja u New Yorku, je propao čim je krenula pandemija. Drugi je bio za isti datum, kad je UFC sve isplanirao s Tachi Palacea Casinom, no tada je "rampa" stigla s vrha Disneya, vlasnika ESPN-a. Ovog puta je i ESPN od početka u igri te bi UFC trebao biti prva elitna američka sportska organizacija koja će fanovima ponovno ponuditi svoj program.

A sam program UFC 249 priredbe izgleda spektakularno. Predvodi ga borba Tonyja Fergusona protiv Justina Gaethjea, a tu je i borba za titulu u bantamu između Henryja Cejuda i Dominicka Cruza. Među ostatkom borbi svakako vrijedi istaknuti teškaški sudar Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika te borbu legendi, Anthonyja Pettisa i Donalda Cerronea.

Pretpostavlja se da bi ova dvorana, ako sve prođe u redu, a UFC-ov APEX još ne dobije dozvolu, mogla ugostiti i nekoliko idućih UFC priredbi pod istim uvjetima.

Linker
06. srpanj 2024 00:24