UFC

Poznato je tko će biti prvi izazivač Petru Yanu

Petr Yan
 Sputnik / AFP
UFC prvak bantam kategorije, Petr Yan, saznao je tko je prvi borac koji će mu pojas pokušati oduzeti

Mjesec i pol dana prošlo je otkako je Petr Yan pobjedom nad Joseom Aldom postao UFC-ov prvak bantam kategorije. U pitanju je kategorija s trenutno najvećim brojem potencijalnih izazivača. Kako onih koji reference za napad na titulu imaju već sad, tako i onih kojima za tako nešto nedostaje samo jedna vrijedna pobjeda. Ipak, jedno ime od početka je bilo u prvom planu.

Zapravo, čim je Aljamain Sterling u lipnju prekidom u prvoj rundi savladao Coryja Sandhagena, Dana White je rekao kako je on osigurao svoju priliku. Ipak, nakon Yanovog osvajanja pojasa on to nije htio niti jednom otvoreno potvrditi, nego je to napravio tek nakon posljednje UFC priredbe u APEX kompleksu. Za to vrijeme je između Yana i Sterlinga došlo do žestokim razmjena "želja i pozdrava" putem blagodati interneta.

"Da, mogu reći da će to biti on. Više nego vjerojatno je kako će se Sterling protiv Yana boriti za titulu", rekao je Dana White novinarima koji su ponovno pokrenuli tu temu.

Sterling se trenutno nalazi unutar niza od pet pobjeda te na drugom mjestu službene ljestvice izazivača. Jedini borac ispred njega je Marlon Moraes, ujedno borac koji ga je posljednji savladao. UFC je već ranije otkrio kako njemu ne namjerava odmah dati novi napad na titulu, nakon što je u proljeće prošle godine bio neuspješan protiv Henryja Cejuda.

Yan je od dolaska u UFC više nego impresivan, a do titule je došao nizom od sedam pobjeda. Ipak, mnogi smatraju kako do tog statusa nije došao pravilnim putem te navode činjenicu kako tijekom svog niza nije savladao niti jednog borca iz Top 5 poretka. Naime, borbu za titulu izborio je savladavši veterana Urijaha Fabera, a onda je za istu savladao još jednog veterena. U pitanju je Jose Aldo, koji je prije toga u bantamu imao jedan nastup i jedan poraz. Tako da bi trebalo biti jasno kako oni najteži ispiti za Yana sad tek slijede. Prvi će biti sjajni "Funkmaster".

Linker
26. lipanj 2024 18:55