UFC

Poznati su osvajači bonusa na UFC 284 eventu: Četiri borca odlaze kući s dodatnih 50 tisuća dolara

Jack Della Maddalena

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dileme oko najbolje borbe večeri definitivno nije bilo

UFC 284 definitivno nije razočarao. Negodovali su fanovi zbog ‘‘fight carda‘‘ koji je istini za volju mogao biti bolji za jedan veliki PPV event, ali gledali smo nekolicinu vrlo zanimljivih mečeva. Poprilično je jasno bilo koja će borba osvojiti bonus za najbolju borbu večeri.

Fantastičan obračun Alexandera Volkanovskog i Islama Makhacheva za titulu u lakoj kategoriji označen je najboljom borbom večeri. Islam Makhachev do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet vrhunskih rundi.

Volkanovski je izgubio pred domaćom publikom, ali iznenadio je nevjerojatno dobrim otporom koji je pružio Makhachevu. Utjeha će mu svakako biti iznos od 50 tisuća američkih dolara koji dobiva zbog sudjelovanja u najboljoj borbi večeri, a Islam Makhachev također će dobiti bonus u jednakom iznosu.

Nije Volkanovski uspio doći do pojasa u višoj kategoriji, ali preostaje mu titula u perolakoj kategoriju. Kasnije ove godine branit će ju protiv Meksikanca Yaira Rodrigueza, a Rodriguez se također borio na UFC 284 eventu.

Sjajni Meksikananac porazio je Josha Emmetta ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi i postao je privremenim prvakom UFC-ove perolake kategorije. Osim pojasa, kući odnosi i bonus od 50 tisuća dolara. Rodriguez je nagrađen za sjajnu izvedbu, a bonus za performans dobio je i jedan domaći predstavnik.

Jack Della Maddalena upisao je treću pobjedu u svom četvrtom UFC nastupu. Sva četiri puta slavio je prekidom u prvoj rundi, a ništa drukčije nije bilo niti danas u meču protiv Randyja Browna. Maddalena je uzdrmao Browna u stojci, a posao je dovršio gušenjem (RNC). Vrlo impresivan nastup vrijedan bonusa i Jack Della Maddalena novi je hit borac UFC-ove velter kategorije. Ovo mu je treći UFC bonus zaredom.

Dobitnici bonusa zasluženo su pokupili svoje nagrade, ali dojam je da su UFC-ovi čelnici mogli nagraditi još neke borce. Cijeli tjedan Dana White hvalio se rasprodanim ulaznicama i najavljivao je ogromne brojke kad je prodaja PPV-a u pitanju. Šteta što borci poput Kleydsona Rodriguesa ili Justina Tafe nisu također nagrađeni za svoje nokaute u prvoj rundi.

Linker
05. srpanj 2024 15:03