UFC

Poznat je razlog loše izvedbe Leona Edwardsa, trener otkrio: ‘Raspravljali smo o tome da otkažemo borbu‘

Leon Edwards

 Instagram (leon Edwards)
Ozlijeđen ili ne, Leon je pojas pošteno izgubio te je Belal novi prvak u velter kategoriji

Vrlo loše izgledao je bivši prvak velter kategorije, Leon Edwards, protekle subote protiv Belala Muhammada. Iako je Belal apsolutno zasluženo uzeo titulu, teško se oteti dojmu da smo te večeri vidjeli jedno od najlošijih izdanja Edwardsa, tako da se odmah počelo sumnjati na ozljedu.

Potvrdu da se radilo o ozljedi, danas je dao njegov trener, Dave Lovell. U intervjuu za Submission Radio rekao je kako su čak razgovarali o tome da otkažu meč, i to zbog ozljede leđa koju je Edwards vukao od ranije:

‘‘Ne želim pronalaziti izgovore za njega, ali u kampu smo imali nekoliko manjih ozljeda. Međutim, leđa su ga toliko jako boljela da nije mogao hrvati ni ofanzivno ni defanzivno, a sve to jer se ozljeda aktivirala dva ili tri puta. Vjerovali ili ne, raspravljali smo o tome da otkažemo ovaj meč jer mu nisu pomagali ni kiropraktičari ni regularne masaže‘‘, započeo je Lovell.

‘‘Ja sam u svojoj glavi ipak smatrao da trebamo ići u borbu jer se dugo nije borio, a i Leon je govorio da želi. Zbog toga smo morali trenirati s ozljedom i ići u meč s tom ozljedom. Također, koji se to borac mora boriti u pola pet ujutro? Belal se nije morao prolagođavati‘‘, dodao je.

Ozlijeđen ili ne, Leon je pojas pošteno izgubio te je Belal novi prvak u velter kategoriji. Revanš vrlo vjerojatno neće dobiti odmah, a Muhammada bi prilikom prve obrane titule mogao čekati Shavkat Rakhmonov. Kako god, možda je i bolje da se Edwards u potpunosti oporavi prije toga.

Linker
09. rujan 2024 03:40