UFC

‘Povratak Conora bio je jedini razlog zašto sam pristao boriti se na UFC 303 eventu. Na meni je da nosim zastavu u rat‘

Conor McGregor i Ian Garry

 Instagram (ian Garry, Conor Mcgregor)
Ian Garry trebao je nastupiti na istoj priredbi kao i njegov sportski uzor, ali morat će pričekati na tu čast

Conor McGregor nije jedan od pionira irske MMA scene, ali svakako je čovjek od najvećeg značaja za strelovit uspon te scene, kao i za rast popularnosti MMA-a među irskom populacijom.

‘‘Notorious‘‘ je upravo kroz karijeru MMA borca došao do status jednog od najpopularnijih boraca na svijetu, a tijekom svoje vrlo uspješne karijere mnogim mladim Ircima poslužio je kao uzor.

Jedan od Iraca koji su odrastali gledajući McGregora i sanjajući o nečem sličnom, svakako je Ian Garry. 26-godišnji Irac danas je ponajbolji UFC-ov velteraš i vjerojatno najbolji irski MMA borac u ovom trenutku. Nikada Garry nije skrivao kako je McGregor imao najveći utjecaj u razvijanju njegove ljubavi ka ovom sportu.

Stoga se 29. lipnja (šesti mjesec) trebao ostvariti jedan veliki san Iana Garryja. Supertalentirani Irac trebao je nastupiti na istoj priredbi na kojoj će nastupiti i Conor McGregor. Međutim, Conor McGregor zbog ozljede je otkazao svoj nastup i njegov meč protiv Michaela Chandlera bit će pomaknut na neki drugi datum koji još uvijek nije određen. Tako je Ian Garry ostao bez prilike da dijeli ‘‘fight card‘‘ sa svojim sportskim uzorom, a u razgovoru za MMA Junkie potvrdio je kako je razočaran takvim raspletom.

‘‘Jedini razlog zbog kojeg se borim 29. lipnja bila je prilika da se borim na istom eventu na kojem će nastupiti i Conor. Htio sam predstavljati Irsku rame uz rame s Conor i učiniti našu državu ponosnom. Dvije najveće irske MMA zvijezde mogle su predstavljati Irsku na najvećoj mogućoj pozornici. To sam htio učiniti, nadao sam se da ćemo zajedno predstavljati našu državu.‘‘, započeo je Garry kojeg čeka obračun s Michaelom Pageom. Unatoč Conorovom otkazivanju, Garry ne odustaje od svog nastupa i vjeruje kako bi se mogle otvoriti još veće prilike u budućnosti.

‘‘Trebao je to biti trenutak u kojem će se napraviti puni krug. Od dječaka u Dublinu koji je svakog ponedjeljka u školi pričao o Conorovim pressicama i borbama, pa sve do situacije gdje sjedim na istoj pozornici zajedno s njim, a zatim ulazim u isti kavez u kojem će se on boriti. Sve to bilo bi ostvarenje snova. Ali Bog ima drukčije planove i uvijek radi na misteriozan način. Uzbuđen sam zbog Conorovog povratka, a sve ovo možda znači da ćemo dobiti event u Irskoj. Možda nam ovo otvori priliku da nastupimo u glavnoj i sunaslovnoj borbi večeri na eventu u Irskoj. Ja i dalje imam posao za obaviti na UFC 303 eventu. Moram dokazati da sam najbolji velteraš na svijetu. Sada sam ja taj koji nosi zastavu Irske. Dokazat ću da su Irci i dalje u punoj snazi. Kada idemo u rat, onda uistinu idemo u rat, a ja sam taj koji nosi zastavu.‘‘, zaključio je Garry ususret svom sljedećem nastupu.

Linker
26. lipanj 2024 18:00