UFC

Popularna Brazilka traži ostanak u UFC-u preko prijateljice Dane Whitea

Polyana Viana
Za UFC 248 priredbu, koja će se održati 7. ožujka u Las Vegasu, ugovorena je borba ženske slamka kategorije između Polyane Viane i Emily Whitmire.

UFC 248 priredba je koja još uvijek nema svoju glavnu borbu, iako se pretpostavlja da bi istu trebali predvoditi Israel Adesanya i Yoel Romero, dok će sunaslovna borba biti ona za titulu ženske slamka kategorije između Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk. Upravo u toj kategoriji održava se i borba koju ovim putem najavljujemo.

U njoj će se za svoj ostanak u UFC-u boriti vrlo popularna borkinja iz Brazila, Polyana Viana (10-4, 1-3 UFC). Ova djevojka započela je 2019. godinu na naslovnicama mnogih medija i to ne samo borilačkih, nakon što je na brazilskim ulicama savladala nasilnika i onda ga zadržala dok nije došla policija. To joj je donijelo veliki porast popularnosti, a UFC je iskoristio priliku postaviti je na veliki UFC 235 program. Tamo je iznenađujuće poražena od Hannah Ciffers, a onda joj se u kolovozu dogodio treći poraz u nizu, kad je nakon samo minute "uletjela" u polugu na ruci koju joj je pripremila Veronica Macedo. Tako će joj ova borba svakako značiti biti ili ne biti po pitanju mjesta u UFC-u.

Pobjedu za spas karijere Viana će morati ostvariti protiv Emily Whitmire (4-3, 2-2 UFC). Riječ je o djevojci koja je produkt 26. sezone Ultimate Fightera, a poznato je i kako je privatno u jako dobrim odnosima s predsjednikom UFC-a, Danom Whiteom. U svojoj posljednjoj borbi poražena je od Amande Ribas, čime je prekinut njen niz od dvije pobjede u Octagonu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@danawhite ?

Objavu dijeli Emily Whitmire (@emwhitmire115)

Linker
06. srpanj 2024 23:16