UFC

Ponzinibbio potvrdio da i dalje može biti onaj stari: ‘Sad želim Vicentea Luquea‘

Santiago Ponzinibbio
 Screenshot
Mnogi su nakon prošlog poraza sjajnog Argentinca unaprijed otpisali

26 mjeseci bio je Santiago Ponzinibbio bez borbe. Od studenog 2018. godine pa sve do siječnja ove godine. I onda, kad se napokon vratio, doživio je težak poraz nokautom u borbi protiv Lija Jinglianga. Osim što mu je prekinut niz od sedam pobjeda te se nije uspio vratiti u službeni poredak velteraške ljestvice izazivača, odakle je zbog neaktivnosti uklonjen, najveće razočaranje bilo mu je što ništa nije uspio pokazati. Već prvi pravi udarac borbu je završio.

Ipak, još gore za njega bilo je što je prije iduće borbe od mnogih bio unaprijed otpisan. Matchmaking ga nije mazio, čekao ga je Miguel Baeza, neporaženi borac koji je svoje prve tri UFC borbe riješio prekidom. Težak ispit, ali ujedno i pravi ispit toga može li "Gente Boa" odraditi još pokoju borbu na prethodnoj razini. Kad je bilo najvažnije pokazao je da može.

Možda je Santiago i krenuo malo sporije te izgubio prvu rundu, no u druge dvije se podigao, a protiv sebe je imao partnera spremnog za ples te su svi mogli uživati u jednoj od najboljih borbi 2021. godine, okršaju pretrpanom akcijom na nogama. Ponzinibbio je mogao uživati na kraju i u pobjedi, uz neizostavni bonus za borbu večeri. Emocije nakon proglašenja pobjede bile su izrazito izražene, a kad se uspio sabrati, otkrio je medijima kakvi su mu sad planovi.

"Želim se vratiti krajem kolovoza ili u rujnu, vidjet ćemo kakvi su planovi. Želim se vratiti u ranking pa isto tako želim ozbiljnog protivnika. Možda Vicente Luque, on je tip kojem ide jako dobro. Mi možemo priuštiti uzbudljivu borbu. Jako ga poštujem i naša borba bila bi sjajna. Ili možda poraženi borac iz borbe Stephena Thompsona i Gilberta Burnsa, koja će se održati na UFC 264. Pobjednik te borbe vjerojatno će ići prema pojasu, a poraženi je time dobra borba za mene, da pokažem svima kako sam se vratio i kako mogu biti prvak. Ne sumnjam da će i moja iduća borba biti jednako uzbudljiva", potvrdio je ovaj sjajni Argentinac.

Vidjet ćemo hoće li pobjeda nad Baezom biti dovoljno za povratak na ranking, gdje se u trenutku prethodne pobjede nalazio na sedmom mjestu. S osam pobjeda u posljednjih devet borbi je tako što sigurno zaslužio, neovisno o pauzi tijekom koje se borio s nekoliko teških zdravstvenih stanja te riječima liječnika kako će možda morati završiti karijeru. Uspio se kroz to sve izboriti i vratiti.

Linker
30. lipanj 2024 05:14