UFC

Ponajbolji američki hrvač oduševio na Contender Seriesu, ali nije dobio ugovor s UFC-om

Laura Sanko i Bo Nickal

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
26-godišnji Bo Nickal lakoćom je prošao kroz svog protivnika

Nakon što je Dana White potpisao šest boraca nakon prve dvije ovosezonske DWCS priredbe, došao je na red treći event koji je nudio možda i najzanimljivije ime do sada. Bo Nickal nastupao je u ‘‘main eventu‘‘ sinoćnjeg DWCS-a, a iza sebe imao je samo jedan profesionalni nastup (1-0).

Njegov protivnik bio je Zack Borrego (3-0), također neporaženi borac, a meč se održao u srednjoj kategoriji. Bo Nickal slavio je ‘‘submissionom‘‘ nakon samo 62 sekunde borbe, ali još uvijek neće postati članom najjače svjetske MMA promocije. UFC mu je dao svojevrsni razvoj ugovor, odnosno Nickal će trebati još jednu pobjedu pod okriljem DWCS-a, prije nego zasluži ugovor. White je objasnio kako je iz Nickala premalo nastupa i želi ga testirati još jednom.

‘‘Ne znam što reći. On (Bo Nickal) je sjajan, jedan je od najvrućih potencijala u sportu. 2-0 je njegov omjer i stoga bih volio ponuditi mu još jedan meč na Contender Seriesu. Ako pobijedi i taj, pozvat ćemo ga u UFC.‘‘, rekao je White netom nakon eventa.

Nickal također nije bio razočaran i svjestan je da mu treba još iskustva. Iskazao je i razočaranost činjenicom da gotovo pa da nije primio niti jedan udarac u svoja dva profesionalna nastupa i rado bi se okušao u ‘‘dubljim vodama‘‘ protiv nekog kvalitetnijeg protivnika.

Ako se pitate zašto je Bo Nickal privukao toliko pažnje, ukratko ćemo vam pojasniti. Radi se o 26-godišnjaku iza kojeg je jako uspješna hrvačka karijera. Trostruki je osvajač NCAA Division I nacionalnog prvenstva, a 2019. godine okitio se titulom U-23 svjetskog prvaka u hrvanju slobodnim stilom. Plasman na prošle Olimpijske igre ostao mu je uskraćen nakon što je u finalu američkih kvalifikacija izgubio od Davida Taylora III. Taylor je kasnije postao olimpijskim prvakom i jedan je od najboljih hrvača svijeta u ovom trenutku. Nickal se nakon neuspješnog plasmana na OI posvetio MMA-u i njegove ambicije sežu visoko. On želi UFC-ovu titulu, a hoće li dogurati do toga, vrijeme će pokazati.

Na sinoćnjem eventu zanimljivo ime je i ono Anvara Boynazarova. Bivši Gloryjev kickboksač došao je na DWCS s tri pobjede u jednako toliko nastupa, ali sinoć se nije dobro proveo. Erik Silva (9-1) brzo ga je srušio na tlo i ‘‘GNP-om‘‘ ga je završio nakon nešto više od minutu i pol borbe. Time je borac iz Venezuele zaslužio ugovor i perolaka kategorija dobila je zanimljivo pojačanje.

Ugovore su zaslužili i teškaš Jamal Pogues (9-3) te borac muha kategorije kategorije Clayton Carpenter (6-0).

Kompletne rezultate sinoćnjeg DWCS-a možete pročitati pri dnu teksta.

DWCS Season 6, Week 3 rezultati:

Bo Nickal def. Zachary Borrego via submission (RNC) - R1, 1:02

Jamal Pogues def. Paulo Renato Jr. via jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28)

Erik Silva def. Anvar Boynazarov via KO (GNP) - R1, 1:32

Clayton Carpenter def. Edgar Chairez via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Karolina Wojcik def. Sandra Lavado via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
21. lipanj 2024 02:00