UFC

Pojas u poluteškoj kategoriji i dalje bez vlasnika! Blachowicz i Ankalaev bez pobjednika

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Obojica su imala svojih trenutaka, no suci su odlučili da pojas ostaje upražnjen

Noćašnju UFC 282 priredbu predvodila je borba za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva. Oba borca su imala svojih trenutaka, no ipak smo ostali bez pobjednika i prvaka u poluteškoj kategoriji!

Prvu rundu Jan je otvorio s nekoliko ‘‘low kickova‘‘, dok je Ankalaev tražio kontre i direkte u tijelo. Ankalaev je pogodio odličnu kontru desnicom, no Jan je pogodio dosta unutarnjih i vanjskih ‘‘low kickova‘‘ iako je Ankalaev vidno brži borac te je pokušavao Jana navući da krene juriti prema njemu. Također je pogodio i nekoliko ‘‘front kickova‘‘ koje Jan nije obranio.

U drugoj rundi su krenuli nešto jačim tempom, a Ankalaev je počeo dobro pokušavati lijevim ‘‘high kickom‘‘, no Jan je odlično pogodio desni kroše kojeg je Ankalaev osjetio. Bio je jasan Magomedov plan da čeka da Jan prvi krene pa da ga kontrira, no Jan je očito bio svjestan toga. Jan je pogodio dobar kratki aperkat dok je Ankalaev opet čekao, a pogodio je i dobar lijevi direkt. Jan je pogodio unutarnji ‘‘low kick‘‘ koji je gotovo ozlijedio Ankalaeva, a sjeo je te se uskoro pridigao i istog trena inicirao klinč uz žicu. Jan se odvojio i nastavio napadati tu nogu, a počeo je uništavati i drugu nogu Ankalaeva. Rundu su završili u klinču kojeg je inicirao Ankalaev.

Treću rundu Jan nastavlja uništavati nogu Ankalaeva koji je prisiljen promijeniti gard, tako da je Jan sad taj koji diktira akciju. Blachowicz investira i u drugu nogu, ali Ankalaev je vratio dobrim desnim direktom. Pogodio je Jan dobar ‘‘high kick‘‘, ali Ankalaev ga je počeo pritiskati uz žicu. Jan je uništo i drugu nogu Ankalaeva te je Magomed počeo skakutati u boli te inicirati klinč uz žicu gdje je Ankalaev bio u dominantnoj poziciji. Jan je izašao iz klinča te je otvorio posjekotinu na Magomedovom licu, a krajem runde je Jan dobio koljeno u genitalije, a nakon oporavka je Ankalaev uspio doći do rušenja.

U četvrtoj rundi su ponovno krenuli jako, a Ankalaev je inicirao klinč i držao je Jana na žici. Nakon razdvajanja Ankalaev je srušio Jana te je nanosio udarce u parteru, a Jan je došao do žice. Ankalaev je uzeo leđa no vratio se u gard, a u parteru su i ostali do kraja runde gdje je poneki udarac bacio Ankalaev te je sigurno uzeo ovu rundu.

Posljednja runda praktički je počela u parteru jer je Jan pretjeranom reakcijom sam sebe doveo u parter. Anakalaev je završio u gardu odakle je radio i nanosio štetu Janu. Zarobio je Ankalaev desnu ruku i bacao dosta teže udarce u parteru nego do sad. Izvukao je Jan ruku no Ankalaev je prešao u polugard te je tako i završio rundu.

Borba je bodovana kao ‘‘split draw‘‘, tako da nitko nije pobijedio niti osvojio pojas.

UFC 282 - Rezultati priredbe

Glavni dio

Magomed Ankalaev vs. Jan Blachowicz bodovana kao split draw

Paddy Pimblett def. Jared Gordon via jednoglasnom sudačkom odlukom

Santiago Ponzinibbio def. Alex Morono via third-round TKO (2:29)

Dricus Du Plessis def. Darren Till via sub (RNC) (R3, 2:43)

Ilia Topuria def. Bryce Mitchell via sub (arm triangle) (R2, 3:10)

Preliminarni dio

Raul Rosas Jr. def. Jay Perrin via sub (RNC) (R1, 2:44)

Jairzinho Rozenstruik def. Chris Daukaus via 1st-round KO (0:23)

Edmen Shahbazyan def. Dalcha Lungiambula via 2nd-round TKO (4:41)

Chris Curtis def. Joaquin Buckley via second-round KO (2:49)

Billy Quarantillo def. Alexander Hernandez via 2nd-round TKO (4:30)

T.J. Brown def. Erik Silva via sub (head/arm choke) (R3, 3:41)

Cameron Saaiman def. Steven Koslow via third-round TKO (4:13)

Linker
23. lipanj 2024 14:38