UFC

’Poirier na računu ima 20 milijuna dolara, ne vidim zašto bi opet donirao moždane stanice protiv Justina Gaethjea’

Joe Rogan i Jon Anik

 UFC screenshot
UFC-ov komentator dao je svoj osvrt na Dustina Poiriera za kojeg smatra da je vrlo realan i pragmatičan s obzirom na stanje proslavljenog UFC-ovog borca

Nakon slijeda događaja na UFC-u 302, ljubitelji borilačkih sportova još uvijek ne znaju hoće li Dustin Poirier ponovno nastupiti u oktogonu. Poirier je sugerirao i prije borbe, kao i u kavezu, da bi ovo mogao biti njegov posljednji izlazak zbog većih prioriteta u ovom stadiju njegovog života.

Jon Anik je istaknuo da bi, ako je ovo kraj za "The Diamond", protekli vikend u Newarku bio savršen završetak karijere. Njegov posljednji nastup u UFC-u ostat će upamćen kao trenutak kada se suprotstavio vjerojatno najboljem borcu današnjice i pružio žestok otpor Islamu Makhachevu tijekom pet rundi. Pored pitanja je li UFC 302 pravo vrijeme za oproštaj, Anik također sumnja što bi moglo potaknuti Poiriera na povratak, s obzirom na njegove riječi u "post fight" intervjuu.

Zajedno sa svojim kolegom komentatorom Michaelom Bispingom, dvojac je raspravljao o Poirierovoj budućnosti u videu na Bispingovom kanalu.

Bivši prvak srednje kategorije izložio je nekoliko opcija za "The Diamond", poput revanša s Conorom McGregorom, Maxom Hollowayem ili Justinom Gaethjeom, no Anik nije bio uvjeren. "Mislim da ima mnogo toga za dati ovom sportu, ali nisam siguran što će se dogoditi i to spominjem u kontekstu ove ozljede jer ćemo vidjeti do koje mjere se mora zaliječiti djelomično puknuće ACL-a. Također sam rekao, i to sam rekao u našem podcastu ovog tjedna, mislim da je ovo prilično prikladan trenutak za završetak karijere, visoko kompetitivan protiv ukrašenog nepobitnog UFC prvaka lake kategorije."

"Nisi spomenuo borbu koja bi mogla dovoljno uzbuditi Dustina da se vrati. Kolika je Dustinova neto vrijednost trenutno? Je li to 15-20 milijuna dolara? Jer ako jest, povratak za 1.5 milijuna dolara, to nema smisla..." Borbu po borbu, Anik je prolazio kroz popis i govorio zašto ne vjeruje da ijedna od opcija koje je Bisping predstavio može ponovno zapaliti vatru u Poirieru.

Rekao je da, iako bi trilogija s Gaethjeom mogla biti najbolja od tri ponuđene opcije, to znači ponovno ulaziti u rat kad je već govorio o tome što je najbolje za njegovu obitelj.

"Trilogijska borba s Justinom Gaethjeom mislim da ima smisla. Financijski ima smisla, ali nisam siguran je li to borba zbog koje će Dustin, nakon što je Joeu Roganu rekao ‘zašto se borim?‘, željeti ponovno donirati moždane stanice protiv Justina Gaethjea. To za mene nema smisla ako sam Dustin Poirier."

Linker
14. lipanj 2024 13:14