UFC

Podsjeća li vas karijera Khamzata Chimaeva na onu Zabitovu? ‘Ne kažem da će se i on umiroviti, ali...‘

Khamzat Chimaev, Zabit Magomedsharipov

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia, Valery Sharifulin/Tass/Profimedia
Bila bi šteta da i Chimaev svoj potencijal ne iskoristi poput Zabita, no ukoliko se uistinu radi o teškim zdravstvenim problemima, izbora neće imati.

Opetovani zdravstveni problemi nikako ne dopuštaju Khamzatu Chimaevu da se konačno vrati u kavez i poveže nekoliko borbi u nekom razumnom vremenskom periodu. Na isti problem naišao je i proteklog tjedna, te je bio prisiljen otkazati subotnji okršaj protiv Roberta Whittakera u Rijadu.

Bivši UFC-ov borac i prvak, Demetrious Johnson, povukao je zanimljivu paralelu između Khamzata i još jednog borca ‘‘s Kavkaza‘‘, koji se iz sporta povukao zbog zdravstvenih problema. Naravno, radi se o Zabitu Magomedsharipovu, a evo što je Johnson rekao o njima:

‘‘Khamzat me tako podsjeća na borca koji se nekad borio u UFC-u, a njegovo ime je Zabit. Sada kada pogledam Khamzata, ne želim reći da će se i on umiroviti, ali ne bih bio iznenađen da se umirovi jer svaki puta kada se pokušava pripremiti za borbu, završi u bolnici‘‘, započeo je ‘‘Mighty Mouse‘‘ na svom YouTube kanalu, a zatim nadodao:

‘‘Chimaeva bismo mogli gledati još dvije – tri godine, a onda će odšetati prema zalasku sunca. Uvijek je imao problema s kondicijom i očito postoji neki zdravstveni problem kojeg još uvijek nisu uspjeli otkriti. Siguran sam da će on sada pokušati postati još bolji sportaš, ili će se umiroviti. Sve je ispisano na zidu.‘‘

Bila bi šteta da i Chimaev svoj potencijal ne iskoristi poput Zabita, no ukoliko se uistinu radi o teškim zdravstvenim problemima, izbora neće imati. Za sada ne izgleda previše dobro jer svako malo završi u bolnici, a s čim se točno ‘‘Borz‘‘ bori, još uvijek nije poznato javnosti.

Linker
21. rujan 2024 07:32