UFC

Petr Yan silno je razočaran porazom od O‘Malleyja: Ruski borac razmišlja o napuštanju UFC-a

Petr Yan

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Daniel Cormier otkrio je ovu zanimljivu informaciju o ruskom bantamašu

Tri poraza u posljednja četiri nastupa rezime je Petra Yana, bivšeg prvaka UFC-ove bantam kategorije. Nijanse su ga dijelile da učinak bude četiri pobjede u ta četiri nastupa.

Sve je krenulo po zlu u trećem mjesecu 2021. godine. Yan je vodio protiv Aljamaina Sterlinga na dvije sudačke kartice i apsolutno je dominirao u trenucima prije prekida. 31 sekundu prije kraja runde Yan je pogodio Sterlinga koljenom u glavu, iako se Sterling nalazio u poziciji iz koje ga Yan nije smio pogoditi koljenom u glavu.

Odmah je došlo do prekida, a Sterling je dobio nekoliko minuta za oporavak. Izazivač se nije uspio oporaviti, a iako mnogi njegove reakcije smatraju teatralnim, meč je prekinut, Sterling je pobijedio zbog diskvalifikacije Yana i ruski borac ostao je bez titule prvaka.

Yan se pobjedama vratio u desetom mjeseu prošle godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Coryja Sandhagena u borbi za privremenog prvaka UFC-ove bantam kategorije. Aljamain Sterling oporavljao se od ozljede i čekao se njegov povratak kako bi on i Yan odradili revanš.

U četvrtom mjesecu ove godine napokon se i dogodio ta j revanš, a slavio je Sterling podijeljenom sudačkom odlukom. Sva tri suca bodovala su posljednje dvije runde u korist Yana, ali prve tri su ga koštale pobjede. Sal d‘Amato i Eliseo Rodriguez prve tri runde dali su Sterlingu i Aljo je na dvije sudačke kartice odnio pobjedu 48-47. Chris Lee prvu rundu bodovao je u korist Yana i ruski borac prema njegovom bodovanju je pobijedio. Ipak, dva suca u korist Sterlinga, jedan u korist Yana i podijeljenom sudačkom odlukom Sterling je obranio titulu prvaka.

Petr se u kavez vratio proteklog vikenda na UFC 280 eventu i upisao je novi poraz. Iako su gotovo svi očekivali da će njegova ruka biti podignuta prilikom čitanja sudačke odluke, na kraju je ipak Sean O‘Malley proglašen pobjednikom, a Yan je ponovno izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Je li Yan mogao stisnuti gas od samog početka i ostaviti bolji dojam, ili je i ovako napravio dovoljno za pobjedu, teško je reći. Ishod tog meča predmet je brojnih rasprava, a ruski borac bio je vidno razočaran i jako brzo je putem Twittera podijelio svoj gnjev.

Ono što nije dobro jeste činjenica da Yanov gnjev nije splasnuo nekoliko dana kasnije, nego je samo dodatno porastao. Naime, Daniel Cormier je u sklopu ‘‘DC & RC‘‘ emisije otkrio zanimljive informacije.

‘‘Petr Yan je tako razočaran zbog te odluke, kao i zbog one protiv Sterlinga. Razočaran je do te mjere da sam čuo kako on razmišlja o promjeni u svojoj karijeri, jer ne osjeća se kao da ima podršku od strane organizacije (UFC-a).‘‘, otkrio je ‘‘DC‘‘.

Gubitak Petra Yana bio bi značajan za UFC-ovu bantam kategoriju sa sportskog aspekta. Yan je i dalje jedan od najboljih boraca na svijetu u toj kategoriji i bil a bi prava šteta da se ne natječe s najboljima. Vrijeme će pokazati što će 29-godšnji ruski borac odlučiti.

Linker
01. srpanj 2024 18:27