UFC

Paddy Pimblett ponovno je uspješan: Završio Leavitta u drugoj rundi i došao do treće UFC pobjede

Paddy Pimblett vs. Jordan Leavitt
 

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Publika je bila oduševljena

Paddy Pimblett, borac je koji privlači pažnju fanova svojim osebujnim stilom još od prelaska u UFC iz Cage Warriorsa prošle godine. Prekidima je slavio u svoja oba UFC nastupa, jedan nokaut i jedan ‘Submission‘. U posljednjih pet nastupa upisao je samo jedan poraz i to dok je bio u Cage Warriorsima, a večeras je tražio pobjedu protiv Jordana Leavitta. Paddy je prije borbe istaknuo kako je ovo prvi put u karijeri da u kavezu želi povrijediti protivnika zbog uvreda koje mu je Leavitt uputio prije meča.

Jordan Leavitt, talentirani je borac koji je u karijeri izgubio samo jednom. U UFC je 2020. godine došao preko DWCS-a, a taj jedini poraz je doživio u drugom nastupu u Octagonu. Posljednji put se borio u četvrtom mjesecu ove godine kada je podijeljenom sudačkom odlukom svladao Treyja Ogdena.

Prvu rundu je otvorio Paddy uzimajući centar kaveza i odmah je pogodio dobar desni kroše. Leavitt osvaja gornju poziciju na žici u klinču, te uspijeva rušiti Paddyja. Pimblett je u međuvremenu uhvatio giljotinu, no Jordan se uspio izvući. Paddy ponovno skače u giljotinu ali ovog puta bezuspješno te je ponovno dopustio Leavittu gornju poziciju u klinču. Leavitt je zatim konstanto pritiskao i pokušao rušiti, što mu je krajem runde i pošlo za rukom. Nakon kraćeg razdvajanja Paddy je ponovno pokušavao giljotinu, nakon čega je uzeo leđa te u ‘mountu‘ završio rundu.

U drugoj je rundi akcija krenula izmjenama na nogama gdje su borci bili podjednako uspješni. Leavitt ponovno pokušao rušenje i odveo borbu na žicu i u klinč, gdje je Paddy pokušao ‘submission‘ i uzeo leđa. Zaključao je gušenje (RNC) te je Leavitt bio prisiljen tapkati, te je popularni Pimblett na ovaj način došao do treće pobjede u UFC-u.

Linker
05. srpanj 2024 11:23