UFC

Ovince Saint Preux ulaže žalbu na poraz protiv Tannera Bosera

Ovince St. Preux
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
UFC-ov veteran Ovince St. Preux smatra da je nezasluženo izgubio proteklog vikenda

UFC Fight Night 190 priredba koju smo gledali proteklog vikenda ponudila je obračun teškaša u glavnoj te u sunaslovnoj borbi priredbe. Dok je Ciryl Gane čisto i bez ''povlačenja repova'' pobijedio Alexandera Volkova, situacija je nešto drukčija po pitanju co-main eventa. Naime, Tanner Boser je nokautom u drugoj rundi završio Ovincea St. Preuxa, no OSP se ne slaže s ishodom, odnosno nezadovoljan je onime što je dovelo do samog nokauta.

Tanner Boser bolji je bio tokom prve runde, no St. Preux u drugoj rundi uspijeva odvesti borbu u parter, Međutim, tokom jedne razmjene u parteru, čini se kako se Boser poslužio hvatanjem za žicu kaveza da bi došao do bolje pozicije. Daniel Cormier i kut Ovincea St. Preuxa odmah su primijetili navodno hvatanje za ogradu, no sudac Jason Herzog smatrao je kako Boser nije prekršio pravila u toj mjeri da bi on kao sudac reagirao na propisani način. Tanner je ubrzo nakon toga ustao, pogodio OSP-a koljenom u klinču te ga nokautirao serijom udaraca koja je uslijedila. Naknadne snimke koje su se pojavile pokazuju kako se Boser ipak nije hvatao za ogradu, no OSP i njegov tim odlučili su uložiti žalbu Atletskoj komisiji u Nevadi.

''Osjetio sam kako mi sudac stavlja ruku na leđa, a to se radi kada ima namjeru zaustaviti akciju ili kompletnu borbu. Zastao sam u trenutku i tu su se stvari preokrenule. Uložit ćemo žalbu i zatražiti da se ishod borbe poništi.'', rekao je OSP u razgovoru za MMA Fighting.

Tanner Boser u izjavi za medije odmah nakon borbe osvrnuo se na sporni trenutak:

''Čuo sam kako njegov kut viče da sam hvatao žicu, no ja se ne sjećam da sam to napravio. Međutim, u njihovom interesu je da učine ono što je najbolje za njihovog borca i stoga ako vjeruju da sam to napravio, imaju puno pravo biti uzrujani. Njihov posao je da stanu na stranu svog borca.'', izjavio je Boser u poprilično opuštenom tonu.

Opušten je jer je svjestan kako od žalbe gotovo sigurno neće biti ništa, odnosno atletska komisija ju neće uvažiti. Izuzev pozitivnog dopinškog testa, razlozi zbog kojih komisija može poništiti borbu su pogreška u bodovanju ili pogrešna primjena pravila od strane suca. Međutim, nadležna tijela gotovo uvijek se slažu s odlukama koje suci donesu na licu mjesta. OSP će naravno pokušati i kao što je Boser rekao, ima svako pravo na to. Međutim, teško je za očekivati kako će tom žalbom izbrisati drugi poraz nokautom u nizu.

Linker
28. lipanj 2024 08:00