UFC

‘Ova titula me koštala 14 godina mukotrpnog rada, a Pena je ‘brbljavica‘ koja na taj način ostaje relevantna‘

Raquel Pennington

 SCREENSHOT (ESPN VIA ZUFFA LTD.)
Prvakinja je oštrim narativom odgovorila na prozivke izazivačice u UFC-ovoj bantam kategoriji

Raquel Pennington ne mari previše za kritike koje dolaze s druge strane kaveza, posebice one od strane njezine protivnice, bivše UFC prvakinje Juliannae Pene, vezane za njezinu ulogu kao prvakinje u bantam kategoriji.

Pennington (16-8) će u subotu braniti svoj naslov u sunaslovnoj borbi UFC-a 307 u Delta Centru, a Pena (10-5) nije štedjela riječi u medijskim istupima prije njihovog okršaja. Tijekom medijskog dana, Pena je jasno poručila da Pennington "nije bila dobra predstavnica ženske bantam kategorije", tvrdeći da je njezina prisutnost u sportu negativno utjecala na promociju te divizije. No, Pennington se s time ne slaže.

"Svi znamo da Julianna ima magisterij iz ‘brbljologije’," kazala je Pennington pred novinarima u srijedu. "Sve što radi jest pričanje snova. Na taj način ostaje relevantna. Govori da sam odbila sudjelovanje u ‘Embedded’ seriji? Kako ona uopće zna što radim? Zanimljivo je kako stalno nešto govori. Ali na kraju dana, ja sam uvijek bila svoja, ostajem autentična. Ne trebam ulaziti u sve te gluposti i pričanje sanja kao ona."

Pennington je također istaknula kako se njezin dugogodišnji trud konačno isplatio te kako smatra da njezin put do naslova govori sam za sebe. "Ova titula je 14 godina teškog rada. Došla sam ovdje držeći se svog puta, a ona me želi nazvati lošom predstavnicom? Nisam vidjela da je ona učinila nešto bolje. Imala je najveće iznenađenje, a onda je dobila batine pet rundi. Gdje je tu reprezentacija? Mogu vam reći da sam ovdje da ostanem. I ostajem prvakinja."

Pennington je već navikla na Penine verbalne napade, s obzirom na to da njihovo rivalstvo traje već više od desetljeća, još od vremena kada su dijelile sobu u osamnaestoj sezoni “The Ultimate Fightera”. Iako su u početku pokušale izgraditi prijateljski odnos, brzo je postalo jasno da njihove osobnosti ne idu ruku pod ruku.

"Istina je da me Julianna itekako iritira," priznala je Pennington. "Nisam je poznavala prije nego smo ušle u "TUF" kuću, ali ubrzo sam naučila kakva je. Godinama sam čekala ovu borbu i napokon je došlo vrijeme. Ova borba ima puno animoziteta, ali ja sam spremna kanalizirati to u dominaciju i obraniti svoj pojas po prvi put."

Linker
03. listopad 2024 17:54