UFC

Otkrivene su neke posebnosti koje nudi UFC 306 event, fanovi još više razočarani: ‘Popis borbi i dalje je užasan‘

The Sphere

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik svima je postavio ogromna očekivanja od ovog eventa, ali UFC 306 zasad djeluje razočaravajuće

Veliki UFC 306 event na rasporedu je ovaj tjedan, točnije u noći sa subote na nedjelju. Spektakularno zdanje pod nazivom "The Sphere" po prvi put će ugostiti UFC-ovu priredbu, a Dana White mjesecima unaprijed najavljivao je "dosad neviđen spektakl".

UFC-ov predsjednik govorio je kako će u Sphereu prirediti "najveći sportski događaj u povijesti" i odmah je jako visoko postavio letvicu očekivanja. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, ispostavljalo se da White neće uspjeti posložiti najspektakularniji event u povijesti UFC-a, a kamoli sporta. Vjerojatno ovo neće biti najveći UFC-ov event u ovoj kalendarskoj godini, ali Dana White klasični je promotor koji mora podizati "hype" preuveličavanjem evenata koje će organizirati.

Više puta je White navodio kako je potrošio veliku svotu novca u organizaciju ovog eventa i morao je opravdati te troškove pred UFC-ovim vlasnicima, a u cjelokupnu priču čak su se uključili i Saudijci predvođeni Turkijem Alalshikhom. Tako event koji će se održati u čast meksičkog Dana nezavisnosti nosi naziv "Riyadh Season Noche UFC". Takozvani "Riyadh Season" svoj utjecaj proširio je sve do Las Vegasa, a ulaskom Saudijaca u cijelu priču očekivanja su postala još veća.

Na kraju krajeva, dobili smo event koji će predvoditi Sean O‘Malley i Merab Dvalishvili, a u "co-mainu" nastupit će Alexa Grasso i Valentina Shevchenko. Brian Ortega borit će se protiv Diega Lopesa na "main cardu", a ne pretjerano poznati borci poput Daniela Zellhubera, Estebana Ribovicsa, Ronalda Rodrigueza i Ode‘a Osbournea također su našli mjesto na "main cardu".

Vrlo, vrlo razočaravajuć "fight card" ako uzmemo u obzir sve ono što je White najavljivao i mnogi se pitaju kako Dana može toliko ushićeno govoriti o ovom eventu. No, Whiteove najave nisu striktno vezane samo za "fight card". Ono na što Dana aludira kada navodi ovaj event kao "dosad neviđeni spektakl" zapravo je popratni sadržaj koji može ponuditi dvorana poput novoizgrađenog Spherea.

Sphere je uistinu tehnološko čudo i ne sumnjamo da je posjeta tom zdanju nešto posebno. Doživljaj gledanja eventa iz Spherea može doći u kategoriju "dosad neviđenog", a javno su objavljene neke zanimljive popratne značajke koje će biti omogućene u sklopu UFC 306 eventa. Instagram stranica "Home of Fight" sažela je te pogodnosti.

Među prvim "posebnostima" navodi se kako će ESPN prenositi event u 1080p rezoluciji (1920x1080, Full HD) što će biti prvi 1080p TV prijenos u povijesti ESPN-a. Brojni pratitelji "Home of Fighta" (HOF-a) ostali su zapanjeni činjenicom da su dosada gledali prijenose u lošijoj kvaliteti i ne mogu vjerovati da ESPN tek sada diže kvalitetu na Full HD.

Kao inovacija navodi se i osam novih "ring djevojki", odnosno "Octagon djevojki". Šest cura rodom su iz Meksika, a dvije vuku meksičke korijene. Mnogi se pitaju zašto je ovo relevantan podatak i na koji način osam "Octagon djevojki" podiže kvalitetu samog eventa.

Ono što će se svidjeti fanovima, ali samo onima unutar Spherea, sigurno su haptička sjedala. Haptička tehnologija odnosi se na bilo koju tehnologiju koja može stvoriti iskustvo dodira primjenom sila, vibracija ili pokreta na korisnika. Doživljaj gledatelja na takvim sjedalima bit će dodatno pojačan i poseban tijekom gledanja akcije koja se odvija u kavezu.

Publika u Sphereu također će imati glasovni prijenos uživo tijekom cijelog eventa i to na španjolskom jeziku kako bi se izašlo u susret velikom broju fanova hispanskih korijena.

Borci će nositi jedinstvenu opremu posebno dizajniranu za ovaj event, a kao što smo već naveli, event također ima jedinsveno ime. Po prvi puta u povijesti UFC je dopustio sponzoru da se umiješa u naziv eventa (‘Riyadh Season‘). Vjerojatno UFC ima još neke aseve u rukavu koji će biti otkriveni tijekom samog eventa, ali fanovi nisu nimalo impresionirani ovim što je dosad objavljeno.

"Ovo i dalje ne čini ‘užasan fight card‘ ništa boljim."

"Koja je poanta tolikog broja ‘ring‘ djevojki?"

"1080p podatak je tužan i lud. Zar smo cijelo vrijeme gledali u HD-u (720p)?"

"Zašto sam kupio 1080p TV još prije 15 godina?"

Ovo su samo neki od brojnih negativnih komentara na račun UFC 306 eventa. Možda je rano za zaključke, ali sve vodi ka tome da je White jednostavno zabrljao podižući očekivanja na nerealnu razinu. Na kraju krajeva, popis borbi trebala je biti neka osnova na kojoj će graditi event kakav je najavljivao, a s ovako siromašnim "fight cardom" jednostavno ne može uvjeriti publiku da će UFC 306 biti nešto "dosad neviđeno".

Linker
14. rujan 2024 11:31