UFC

‘On je najopasniji prvak do sada!‘ Oglasio se trener UFC zvijezde, birao je riječi za idućeg protivnika svog borca

Sean O‘Malley

 PX IMAGES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Px Images/abaca/abaca Press/profimedia
Ova se borba trebala odviti 19. kolovoza na UFC 292 priredbi u Bostonu

Nakon raznoraznih peripetija i uvjerenja da se ova borba neće održati u planiranom terminu, dogovoren je meč za pojas bantam kategorije u kojem će aktualni prvak Aljamain Sterling (23-3, 15-3 UFC) braniti naslov protiv UFC-ove zvijezde Seana O‘Malleyja (16-1, 8-1 UFC) 19.kolovoza (osmi mjesec) u TD Gardenu u Bostonu. Apsolutno je jasno da trener izazivača O‘Malleyja, Tim Welch, ne shvaća Sterlinga olako. Zapravo, nazvao je Sterlinga najtežim testom s kojim se O‘Malley mogao suočiti.

"Stilski, ovo je najopasniji prvak u bantam kategoriji koji je ikada postojao. Stvarno to mislim. Jednostavno je tako atletičan, dugačak i snažan. On nije samo dobar hrvač, već je kompletan borac, po mojem mišljenju najopasniji u ikad u ovoj kategoriji.”

Welch je objasnio da je Sterlingova sposobnost da kontrolira borbu ono što ga čini tako dobrim.

"Ako napravite jednu malu pogrješku, on će vam cijelo vrijeme biti na leđima. Njegov kardio je postao bolji, ne samo da je dobar u grapplingu, već je dobar i u MMA grapplingu. Doći će pravi trenutak kada vas bude spreman početi udarati, zatim će biti spreman nastaviti napredovati do polugarda, nakon toga će doći u "mount" i prisiliti vas da mu date leđa. Jednostavno je fizički i tehnički jako dobar.”

Ipak, koliko god da hvalio "Funkmastera", Welch je uvjeren da ako ga itko može poraziti, to je njegov pulen. Rekao je da O‘Malleyju, koji je "stand-up" borac, nije strano braniti rušenja i da će biti spreman za Sterlingov napad.Ako će itko pobijediti Sterlinga, to će biti ‘Suga‘.", zaključio je Welch.

Linker
30. lipanj 2024 12:43