UFC

Oglasio se borac koji je zbog ‘napada panike‘ otkazao nastup na DWCS-u: ‘Drukčije je kad ste tamo‘

Quemuel Ottoni

 Instagram (quemuel Ottoni)
Iskusni brazilski borac Quemuel Ottoni imao je priliku izboriti ugovor s UFC-om, ali velika anksioznost obuzela ga je prije samog nastupa

Quemuel Ottoni (12-3-0) borac čije ime mnogima "zvoni" negdje u glavi, a brzom provjerom možete utvrditi kako se radi o borcu koji je 2015. godine porazio Alexa Pereiru. Ovaj iskusni brazilski borac bio je prvi protivnik Alexa Pereire u MMA vodama, a "Poatana" je porazio "submissionom" u trećoj rundi.

Devet godina kasnije, ta pobjeda ima posebnu težinu. Pereira je danas vjerojatno najveća UFC-ova zvijezda među aktivnim borcima, prvak je UFC-ove poluteške kategorije i uživa veliku popularnost među fanovima. Sigurno je Ottoniju ta pobjeda nad Pereirom pomogla da dođe pod povećalo UFC-ovih "matchmakera", iako se radi o nečemu što se dogodilo sada već davno i dok je Pereira bio posve drugi borac.

Pobjeda je ipak pobjeda, a Quemuel Ottoni u utorak navečer imao je priliku postati novim UFC-ovim borcem. Brazilac je imao ugovoren meč na Dana White‘s Contender Seriesu, došao je kao borac iza kojeg je pet uzastopnih pobjeda, ali priuštio je veliko razočaranje.

Uoči samog meča protiv Kodyja Steelea, Ottoni je odbio nastupiti. UFC-ov predsjednik Dana White naknadno je otkrio kako je Ottoni imao svojevrsni napad panike i nije bio u mogućnosti kročiti u kavez i odraditi meč.

"Ponekad ne moraš ući u oktogon da shvatiš: ‘Ovo nije za mene. Ne mogu podnijeti ovaj pritisak,‘ ili što god da je bio njegov problem. Ne kritiziram tog dečka uopće. To se događa. Pojaviš se ovdje, sve postane stvarno. Možda imaš 9-0 ili slično, ali onda i tvoj protivnik ima 9-0, i mnogi od tih boraca već imaju veliku reputaciju. Dođeš ovdje i shvatiš da ovo nije za tebe. Bolje da se to dogodi ovdje nego na UFC-ovom eventu.", riječi su kojima je White opisao ovu situaciju.

Nismo dugo morali čekati na Ottonijev osvrt. Brazilski borac javio se putem Instagrama i nije bježao od toga da ga je uhvatila panika i da je jednostavno popustio pod pritiskom takve pozornice i prilike koja mu se ukazala.

"Nisam se mogao boriti jer me obuzela anksioznost, adrenalin i pomalo sam se ‘zaledio‘ vidjevši sve to. Gledati te priredbe pred malim ekranom jedna je stvar, ali biti tamo, vidjeti sve te kamere, automobile, čak i ljude... ma jednostavno nema isprike za ono što se dogodilo. Skinuo sam kilažu, ali imao sam malih problema s vraćanjem kilaže. Osjećao sam se bolesno prilikom podizanja kilaže nakon vaganja, ali ni to ne može biti izlika. Vratio sam osam kilograma, ali uz određenu bol u stomaku. To ipak nije razlog zašto se nisam borio. Bio je to miks svega, anksioznost, mnoštva kamera, gledanje ‘cutmana‘ kako zamotava moje ruke, ljudi koje sam tamo gledao i to je to.", iskreno je priznanje borca koja iza sebe ima 15 profesionalnih nastupa.

Što dodati, osim da mu je teško zamjeriti. Ovaj sport definitivno je jedan od najtežih na svijetu i mnogi iskusni i poznati borci osjećaju veliku anksioznost uoči ulazaka u borilište. Donald Cerrone u više navrata je pričao kako ima jako teške borbe sa samim sobom dok u svlačionici čeka ulazak u kavez, a čak je i legendarni Mike Tyson priznao kako je uvijek bio uplašen uoči samog meča i da samo "budala ne osjeća strah" uoči nečeg takvog. Ottoni je jednostavno podlegao pritisku, a hoće li ikada dobiti priliku za "popravni ispit", vrijeme će pokazati.

Linker
13. rujan 2024 15:34