UFC

O‘Malleyjev trener pronašao Merabovu slabost: ‘To ga definitivno može dovesti u nevolju!‘

Sean O‘Malley v Merab Dvalishvili

 GettyImages
Tim Welch je, osim slabosti gruzijskog borca, istaknuo i koje su Dvalishvilijeve prednosti

Sean O’Malley i Merab Dvalishvili borit će se za UFC-ovu titulu prvaka u bantam kategoriji 14. rujna 2024. u areni The Sphere, u Las Vegasu. Dok je O’Malley već jedan od najpopularnijih MMA boraca, Dvalishvili privlači veliku pažnju zahvaljujući svojoj pobjedničkoj seriji od deset uzastopnih borbi u UFC-u.

Oba borca imaju pobjede protiv bivšeg UFC prvaka u bantam kategoriji Petra Yana. "Suga" je nokautirao Aljamaina Sterlinga za titulu nakon te pobjede dok je "Stroj" pobijedio još jednog bivšeg prvaka, Henryja Cejuda.

Unatoč njihovim podjednakim uspjesima i suprotnim stilovima borbe, Tim Welch je objasnio zašto će O’Malley pobijediti Dvalishvilija na ‘‘Riyadh Season Noche UFC‘‘ priredbi. O’Malleyjev trener Welch nedavno je na svom službenom YouTube kanalu pregledao Dvalishvilijev najnoviji trening i druge aktivnosti. Istaknuo je kako je Gruzijac težak protivnik zbog svog neumornog tempa, promjena razina i izdržljivosti.

Međutim, primijetio je kako je Dvalishvili ranjiv na udarce dok pokušava oboriti protivnika. Osim toga, gubi ravnotežu kada napada prema naprijed, što ga čini izuzetno ranjivim protiv preciznog udarača poput O’Malleya.

"Gubi ravnotežu malo prilikom udaraca. Pada naprijed, i to je nešto što ga definitivno može dovesti u nevolju, a sada je prekasno da to popravi. Zaista se zalijeće ovdje, baca desni ‘‘overhand‘‘, povlači stražnju nogu sa sobom, što je još jedna stvar koja ga može dovesti u nevolju. Vidjeli ste to kod Alja (Sterlinga).", rekao je Welch.

Welch vjeruje da gruzijski borac nema vremena poboljšati svoju ravnotežu prije borbe, te da će UFC-ov prvak u bantam kategoriji to iskoristiti. Borba protiv Sterlinga je dobar primjer kako "Suga" može uhvatiti protivnike dok se zalijeću prema njemu.

Prema Welchu, teško je pronaći sparing partnere koji mogu pravilno replicirati O’Malleyjev stil tijekom sparinga. Ovo bi trebao biti još jedan ključni faktor u korist prvaka.

"Zahvalan sam što ne moram biti trener koji trenira nekoga protiv Seana, jer bi bilo jako teško pronaći sparing partnere koji mogu učiniti bilo što slično poput njega.‘‘

Iako je Welch uvjeren da će O’Malley pobijediti nokautom, objasnio je zašto Dvalishvili nije nimalo lak protivnik. On teško diše kroz duže vrijeme bez utjecaja na svoj tempo.

"Merab čak ni ne kontrolira svoje disanje. Uopće ne razmišlja o kontroli disanja. Samo diše kroz usta, moći će zadržati tempo. To je jedna od stvari koja ga čini stvarno opasnim. Moći će održati tempo cijelo vrijeme. Samo to, frenetično disanje, frenetičan tempo, to je jedna od stvari koja ga čini stvarno opasnim.", zaključio je Welch.

Linker
05. rujan 2024 10:27