UFC

O‘Malleyjev trener otkrio trik kojeg Merab Dvalishvili koristi u svom nezaustavljivom hrvanju

Sean O‘Malley vs Merab Dvalishvili

 Alejandro Salazar/ZUMA Press Wir/Shutterstock Editorial/Profimedia
Tim Welch, trener Seana O‘Malleyja, tvrdi kako ovaj trik čini hvat rukama izuzetno čvrstim

U nedavnom intervjuu za Morning Kombat, trener Seana O’Malleya, Tim Welch, iznio je iznenađujuću tvrdnju o hrvanju Meraba Dvalishvilija. Welch tvrdi da Dvalishvili hvata unutrašnjost vlastitih rukavica kako bi pojačao svoj stisak, što protivnicima izuzetno otežava obranu od njegovih hrvačkih zahvata.

"Merab hvata unutrašnjost svojih rukavica", objasnio je Welch. "Ne samo da hvata svoje prste, već hvata unutrašnjost rukavica i ima isprepletene ruke, a to može biti jako, jako čvrsto."

Ilegalno je hvatati unutrašnjost rukavica svog protivnika, ali u pravilima nigdje ne piše da je zabranjeno hvatati unutrašnjost vlastitih rukavica. Ova tehnika pruža značajnu prednost, a Welch ju je usporedio s hvatanjem kimona u judu ili sambu, što omogućuje primjenu izuzetno snažnog hvata.

image

Sean O‘Malley vs Merab Dvalishvili

Screenshot/UFC Calfkicker.com

Trener je rekao da ova tehnika otežava pronalazak učinkovitih obrana. Predložio je neke obrambene pristupe poput napadanja poluga na nogama.

Welchovi komentari bacaju svjetlo na složene hrvačke razmjene u nedavnoj borbi za naslov između O‘Malleya i Dvalishvilija. Također otvaraju pitanja o potencijalnoj potrebi za pojašnjenjem pravila u vezi s hvatanjem vlastitih rukavica u hrvačkim situacijama.

Dok se O‘Malley oporavlja od operacije kuka i gleda prema mogućem revanšu, ovi uvidi mogu igrati ključnu ulogu u razvijanju novih strategija za suprotstavljanje Dvalishvilijevom nezaustavljivom hrvanju.

Linker
05. listopad 2024 19:10