UFC

‘O čemu on razmišlja? Sramota je tražiti priliku za naslov kad izgubiš tri borbe zaredom‘

Kamaru Usman

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije, Kamaru Usman, naišao je na kritike neporaženog izazivača

Shavkat Rakhmonov lako je jedan od najzastrašujućih boraca u UFC-u zbog svoje neporažene statistike sa svim pobjedama ostvarenima prekidom. Njegovih 18 profesionalnih pobjeda uključuje deset pobjeda prisiljavanjem na predaju i osam nokautom.

Čak i u UFC-u, Rakhmonov je ostvario šest uzastopnih završetaka bez puno problema. Nakon što je prisilio Neila Magnya, Geoffa Neala i Stephena Thompsona na predaju, sada se nada borbi s Belalom Muhammadom za UFC naslov u velter kategoriji.

Evo što Rakhmonov misli o ostalim borcima u velter kategoriji, poput Kamarua Usmana, koji traže priliku za naslov. Osim toga, podijelio je i kako planira pobijediti prvaka. Rakhmonov se nedavno pojavio na YouTube kanalu Submission Radio kako bi razgovarao o svojoj budućnosti u UFC-u. Čini se sigurnim u to da je on sljedeći koji će se boriti za UFC pojas u velter kategoriji i naglasio je da nitko u diviziji to ne zaslužuje više od njega.

Govoreći o Usmanu, "Nomad" je istaknuo da je bivši kralj UFC-a u velter kategoriji izgubio tri UFC borbe zaredom. To uključuje dva poraza od Leona Edwardsa i poraz od Khamzata Chimaeva u srednjoj kategoriji. Dakle, očekuje da se "Nigerijska noćna mora" vrati pobjedama kako bi ponovno zaslužio borbu za naslov.

Prema prijevodu koji je pružio Submission Radio, evo što je Rakhmonov rekao o Usmanu:

"Da, ne znam o čemu on razmišlja, mislim da je sramota tražiti priliku za naslov nakon što izgubiš tri borbe zaredom. U mojoj glavi, jednostavno mi to nema smisla. Ali, da, što je, tu je.", rekao je Kazahstanac.

Rakhmonov je također predložio da bi se Jack Della Maddalena i Ian Garry trebali boriti u eliminacijskoj borbi za naslov. Ako pobijedi Muhammada, raduje se prvoj obrani naslova protiv jednog od tih protivnika.

"U diviziji ima nekoliko dobrih momaka koji su vrlo blizu prilike za naslov. Mogu reći da su to Jack Della Maddalena i Ian Garry. Možda bi se trebali međusobno boriti, a pobjednik bi trebao biti sljedeći u borbi za naslov nakon mene."

Sve u svemu, borba između Muhammada i Rakhmonova za UFC naslov u velter kategoriji izgleda gotovo sigurno. Izazivač je priznao da je spreman za borbu u bilo kojem trenutku ove godine pa bi UFC mogao objaviti konačni datum čim prvak potvrdi svoju dostupnost.

Linker
05. rujan 2024 10:26