UFC

Nurmagomedova ne zanima McGregor: "Prošli put me preklinjao da ga ne ubijem"

McGregor vs. Nurmagomegov
Tijekom jučer održane konferencije za medije u Londonu, Khabib Nurmagomedov iznio je svoj stav o revanšu protiv Conora McGregora. Izjavio je kako ga tako što ne zanima, dodavši sportski itekako dobre razloge.

Khabib Nurmagomedov će 7. rujna nastupiti po prvi put ove godine i po prvi put od prošlogodišnje borbe protiv Conora McGregora, koja je od njega stvorila MMA superzvijezdu. Jučerašnja konferencija za medije u Londonu zapravo mu je prvi pravi kontakt s javnosti još od te borbe, ako ne računamo društvene mreže. Tako je Khabib upitan što se promijenilo otkako je postao drugi čovjek koji je u UFC kavezu savladao Conora McGregora.

"Promijenilo se puno stvari. Prije svega, postao sam slavniji. No, u mom umu se nije apsolutno ništa promijenilo. Nastavio sam raditi i trenirati, 6. listopada sam tek započeo graditi svoju ostavštinu", kratko je odgovorio Khabib na to pitanje. McGregor se također od tada nije borio, nego se posvetio poslovnim potezima, prije svega u vezi Proper Twelwe viskija.

Nakon što je Tony Ferguson savladao Donalda Cerronea i došao do 12. UFC pobjede u nizu, njegov novi napad na titulu postao je realnost i zapravo jedina poštena opcija u vrhu UFC-ove lake kategorije. Ipak, vodstvo UFC-a nije spremno već sad povući taj potez. Dana White je otvoreno rekao kako Conor McGregor može dobiti revanš čim se odluči vratiti, posebno nakon što je Irac rekao da je to jedino što ga zanima. Sa financijske strane je to razumljivo, jer teško da im pet borbi za titulu bez McGregora može pridonijeti koliko jedna s njim kao sudionikom iste. No, ukoliko se nešto bude pitalo Khabiba, do toga trenutno neće doći.

"Posljednje tri godine on ima tek jednu pobjedu i to u amaterskom boksu. Po čemu bi on zaslužio revanš? Tapkao je i preklinjao me da ga ne ubijem. I sad odjednom govori o revanšu. Tony Ferguson je na redu, ljudi koji ima pobjedničke nizove su ono što me zanima. Ne zanima me tip koji prošle tri godine ne može nikoga pobijediti", otkrio je Khabib kakav mu je stav prema McGregoru.

Možemo biti sigurni kako će UFC pokušati promijeniti stav svog prvaka, ukoliko on to i dalje ostane nakon 7. rujna. Posebno ako McGregor na pravi način pokaže želju za tom borbom. Za sada je sve tek verbalno i poprilično neslužbeno.

Linker
03. srpanj 2024 01:55