UFC

‘Njegova noćna mora zove se Max Holloway. Kažem ono što svi misle, ne želi borbu s njim. Imao je sreće prije‘

Ilia Topuria

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
UFC-ova zvijezda u usponu smatra da se UFC-ov bantam prvak boji trenutnog BMF prvaka

Paddy Pimblett i dalje nije impresioniran Ilijom Topuriom. Sukob između engleskog "Baddya" i neporaženog "Matadora" (15-0) čini se kao da se dogodio prije deset godina. U stvarnosti, Pimblett i Topuria su se gotovo potukli unutar hotela UFC-a prije dvije godine u Londonu, kada su se pripremali za svoje borbe protiv Rodriga Vargasa i Jaia Herberta u lakoj kategoriji.

Topurijin okršaj s "The Black Country Bangerom" bio je iznimka u lakoj kategoriji, gdje je nokautirao protivnika u drugoj rundi prije nego se vratio u perolaku kategoriju. Ove veljače, Topuria je ispunio svoja obećanja osvojivši titulu u perolakoj kategoriji još jednim nokautom u drugoj rundi, svrgnuvši legendu Alexandera Volkanovskog. Sljedeći protivnik će mu vjerojatno biti bivši prvak Max Holloway za prvu obranu naslova. Ako je tako, Pimblett smatra da će njegov stari rival imati samo jednu obranu naslova.

"Mislim da imam isto mišljenje kao i svi. Svi biraju Maxa, znaš što mislim?" rekao je Pimblett na svom YouTube kanalu. "‘Hand sanitizer boy‘ je prestravljen uzeti borbu, ne želi borbu protiv Maxa jer zna što će se dogoditi. Borio se protiv Volkanovskog u savršenom trenutku, vratio se nakon nokauta 10 tjedana kasnije. Iskreno, imao je sreće."

Pimblett također je pobijedio te iste noći kada je Topuria porazio Herberta, ostvarivši pobjedu gušenjem u prvoj rundi protiv Vargasa. Od tada je pobijedio još tri puta, produživši svoj trenutni niz pobjeda na sedam (pet u UFC-u, ukupno 21-3).

Bivši prvak Cage Warriorsa planira ući u Top 15 listu UFC-ove lake kategorije kada se suoči s Bobbyjem Greenom na UFC-u 304 u Manchesteru 27. srpnja. Nakon toga, već zna što želi: Prvotno planirani okršaj s Renatom Moicanom prije nego se usmjeri prema velikoj nagradi.

"Kad pobijedim Bobbyja, vidjet ćemo što će biti s Moicanom," rekao je Pimblett. "Svi su htjeli vidjeti mene protiv Moicana, pa kad pobijedim Bobbyja, vidjet ćemo gdje je Moicano."

"Mislim, naravno, svi kažu da žele borbu protiv Conora McGregora kao svoju borbu iz snova samo zbog novca. Za mene osobno, to je Islam Makhachev. Tko god ima pojas, želiš se boriti protiv njega. Želiš dokazati da si najbolji na svijetu."

Linker
03. srpanj 2024 08:09