UFC

Niti Jacare ne razmišlja o kraju karijere: 'Vratit ću se jači!'

Ronaldo Souza
 screenshot/YouTube
Ronaldo 'Jacare' Souza doživio je proteklog vikenda teški nokaut poraz od Kevina Hollanda

UFC 256 priredba nije bila sretna za Ronalda 'Jacarea' Souzu. Brazilac od kojeg je nekad strepila cijela srednja kategorije danas je ipak 41-godišnji veteran koji je daleko od svojih najboljih nastupa. Peti poraz u posljednjih sedam borbi mnoge bi borce njegovih godina doveo do razmišljanja o mirovini, no čini se da su brazilski borci tu jedna druga sorta.

Naime, Jacare je unatoč teškom porazu, nokautom koji je doživio od borca koji se u tom trenutku nalazio na podu, za sada ne spominje ono što bi mu većina preporučila. Zapravo, iz poruke se da zaključiti kako je motiviran vratiti se i pokušati još jednom.

"Zahvalio bih se svima koji su navijali za mene. Odradio sam vrlo težak trening kamp. Razočaran sam jer sam izgubio borbu. Sad odlazim u Brazil provesti vrijeme s obitelji. Hvala svima, vratit ću se jači", rekao je Jacare uz video poruku na Instagramu.

Souza je svojevremeno bio jedan od glavnih kandidata za napad na titulu, ali UFC mu to nije pružio. Onda su uslijedili neki porazi, prije svega od Roberta Whittakera te još ranije vrlo kontroverzni od Yoela Romera, nakon čega se više nije uspio vratiti na pravi put. U spomenutih posljednjih sedam borbi savladao je tek Dereka Brunsona i Chrisa Weidmana, a gubio je od Whittakera, Gasteluma, Hermanssona, Blachowicza i posljednje Hollanda.

Hoće li biti još jedan u nizu Brazilaca koji jednostavno ne znaju kad je vrijeme za stati? Uskoro ćemo saznati.

Linker
05. srpanj 2024 15:06