UFC

Nick Diaz želi borbu što prije: ‘Borio bih se protiv Israela Adesanye ili Alexa Pereire‘

Nick Diaz

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni Nick Diaz još uvijek nije otpisao svoju MMA karijeru

Ranije danas pisali smo vam kako 2023. godina djeluje kao godina u kojoj ćemo svjedočiti brojnim povratcima u kavez nakon dugih pauza. Kron Gracie zapravo je bio glavna tema tog članka, a kad smo kod povrataka, čini se da se sprema još jedan.

Nick Diaz željan je borbe i nada se ulasku u kavez tijekom 2023. godine. Diaz je veliki povratak zapravo odradio u devetom mjesecu 2021. godine. Tada se vratio nakon pauze koja je trajala dulje od šest i pol godina, a tehničkim nokautom izgubio je od Robbieja Lawlera.

Iako je pružio jako uzbudljiv meč protiv Lawlera, bilo je vidljivo da je Nick Diaz daleko od svoje najbolje forme. Čak je i Dana White rekao da Nick Diaz više ne bi trebao nastupati i da bi bilo najbolje da se umirovi. Većina MMA fanova slaže se s tim mišljenjem, ali Nick Diaz se očito ne slaže. U razgovoru za Inside Fighting, Diaz je otkrio tendencije ka povratku, a naveo je i neka imena s kojima bi se borio.

‘‘Želim borbu što prije. Ne protiv Jona Jonesa, ali protiv nekog poput Israela Adesanye ili Alexa Pereire. Uvijek se želim boriti s najboljima.‘‘, rekao je Diaz, a na upit o tome tko je najveći borac u povijesti, Nick je odgovorio u svom stilu.

‘‘Ja sam najveći ikad.‘‘, rekao je dobro raspoloženi Diaz.

Kakve su ambicije Nicka Diaza i što želi postići povratkom, teško je procijeniti. Jedan od logičnijih razloga mogla bi biti želja da izađe iz ugovora s UFC-om, jer onda bi mu se otvorile raznorazne opcije za ‘‘celebrity‘‘ boksačke mečeve. Nije poznato koliko je Nick još vezan ugovorom s UFC-om, dok je njegov brat Nate prošle godine napustio UFC.

Linker
30. lipanj 2024 10:46