UFC

Nick Diaz nije spreman povući se: Njegov trener otkrio je kada možemo očekivati novi nastup

Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni borac iz Stocktona pobjedu nije upisao još od 2011. godine

Zagriženi MMA fanovi bili su oduševljeni prošle godine, kad je iz UFC-a došla vijest o povratku Nicka Diaza u kavez. Jedan od omiljenijih boraca u ovom sportu, nakon šest i pol godina izbivanja, u kavez se vratio borbom protiv Robbieja Lawlera.

38-godišnji Nick izgubio je tehnički nokautom u trećoj rundi, a reakcije na taj meč bile su podijeljene. Neki smatraju kako su dvojica veterana pružili zapravo dobar meč prepun akcije, dok postoje oni kojima je Diazovo izdanje bilo tužno, razočaravajuće i smatraju da je njegovo vrijeme nažalost prošlo.

Dugo nije bilo poznato hoće li se Diaz ponovno vraćati u kavez nakon tog poraza ili je to bio jednokratni povratak. Nick na pobjedu čeka od 2011. godine, a u posljednja četiri nastupa upisao je tri poraza i ''no contest'' protiv Andersona Silve.

Njegov veliki rival Georges St-Pierre smatra da je Nick Diaz potratio svoje najbolje borilačke godine i da je njegov vrhunac prošao. Nije se teško složiti s legendarnim Kanađaninom, ali čini se kako ćemo Diaza ponovno gledati u kavezu.

Cesar Gracie, glavni trener Cesar Gracie BJJ dvorane i ujedno Nickov trener, otkrio je na društvenim mrežama da ćemo Diaza opet gledati unutar kaveza.

''Popratite borbu Nicka Diaza koja će se dogoditi do kraja ove godine'', napisao je Gracie u svojoj objavi na Instagramu.

Pitanje je s kime će promocija uopće upariti Nicka Diaza. Veteran poput Robbieja Lawlera bio je dobar izbor, ali odabrati novog protivnika neće biti lako. Mnogi žele Diaza gledati protiv nekog zvučnijeg imena, ali oni najbolji borci vjerojatno nisu pametna ideja kad je u pitanju potraga za Nickovim novim protivnikom. Vidjet ćemo što će UFC napraviti po tom pitanju. Dana White nakon borbe Diaza i Lawlera nije bio pobornik ideje da se Diaz nastavi boriti.

''Bio sam impresioniran njegovim povratkom u rujnu (deveti mjesec). Razgovarao sam s Lawlerom i on je imao samo poštovanje za Nicka i način na koji se borio. Ali neovisno o tome koliko je dobro Diaz izgledao, mislim da se on više ne bi trebao boriti. Odrasli je čovjek, može raditi što god hoće, ali mislim da on ne radi ovo zato što voli sport. On se bori zato što mora.'', rekao je tada White.

Treba li se Diaz boriti ili ne, nije na nama da odlučujemo. Odluka je njegova, kao što će i odluka brojnih fanova biti da poprate njegov novi meč, neovisno o tome jesu li najbolji dani iza njega.

Linker
28. lipanj 2024 07:26