UFC

Ngannou otkrio kako je UFC sabotirao meč između njega i Jonesa: ‘Obojica smo u to vrijeme tražili tu borbu‘

 Francis Ngannou i Jon Jones 

 Aaron Litz/Zuma Press/Profimedia
Šteta je što ovu borbu nikada nismo gledali, no morali bi smo vjerovati u čuda da sada očekujemo da će se ona ostvariti

Osim Miočića i Jonesa, borba koju smo svi željeli gledati u teškoj kategoriji je definitivno i ona između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua. Gotovo sa stopostotnom sigurnošću sada možemo reći da ju nikada nećemo gledati jer se Francis vratiti u UFC neće, a ni Dana ne želi pomišljati o kopromociji s PFL-om.

Međutim, dok su još obojica bili u istoj organizaciji, taj meč se mogao organizirati. Jučer je Ngannou to potvrdio, a još je na to otkrio kako su i on i Jones tražili ovaj meč, a kamen spoticanja je bio upravo UFC koji ga nije želio organizirati:

‘‘Prije svega, kad sam ja još bio tamo, Jones je pauzirao. Još smo prije tri godine pregovarali, a ja sam tražio ovaj meč nakon što sam pobijedio Jairzinha Rozenstruika. Jako sam gurao ovaj meč jer sam znao da će UFC organizirati trilogiju između Miočića i Cormiera, tako da sam želio Jona Jonesa. No, oni nisu htjeli razgovarati‘‘, rekao je Ngannou za The Last Stand podcast.

‘‘Milsim da smo u to vrijeme obojica tražili ovaj meč. No, oni ovo koriste kako bi kontrolirali narativ s obje strane. Meni su govorili da Jon Jones ne želi ovaj meč, a njemu su govorili isto. UFC je odgovoran što se ova borba nikada nije dogodila‘‘, dodao je.

Šteta je što ovu borbu nikada nismo gledali, no morali bi smo vjerovati u čuda da sada očekujemo da će se ona ostvariti. Jonesu je Stipe vrlo vjerojatno posljednji meč nakon kojeg će se, dosta izgledno, i povući.

Linker
28. lipanj 2024 17:32