UFC

Ngannou objasnio zašto je odbio meč protiv Volkova: 'UFC mi mora pokazati poštovanje!'

Francis Ngannou
Umjesto Francisa Ngnnoua, koji je u jednom trenutku bio izgledna zamjena za Juniora dos Santosa u meču protiv Alexandera Volkova, UFC je odlučio na priredbu u Moskvu gurnuti Grega Hardyja. MMA javnost je iznenađena zašto su čelnici elitne promocije odlučili ponovno u akciju poslati Hardyja koji je tek prije nekoliko dana bio u kavezu. U razgovoru za TMZ Sports Kamerunac je objasnio čitavu situaciju.

"Očito je da sam prije dva dana zvao svog menadžera i pitao ga mogu li se boriti? Pitao me gdje? Naravno da se želim boriti. Gdje i protiv koga me pitao? Ja sam mu odgovorio za 18 dana. No, on me na to pitao zašto to želim učiniti i radi koje svrhe?", objašnjava "Predator" i dodaje:

"On je smatrao da je to korak unatrag za mene i da to nema svrhu. Pričali smo o svemu, pričali smo je li taj meč znači i garanciju izazivačke pozicije, pregovore oko novog ugovora? Ne, to bi bila samo obična borba. Tako da smo razmislili i zaključili da čitava stvar nema smisla. Zašto riskirati bez trening kampa, a meč je za samo 18 dana? Taj meč je, naime, najavljen prije dva mjeseca."

Očito je da je meč u konačnici ponuđen Ngannou, no zajedno sa svojim timom je odlučio da bi Volkov u Moskvi bio prevelik rizik bez ikakvih posebnih priprema, ali niti eventualne dobiti.

"Mi bi voljeli, da bolje to ovako sročim, Volkova u Las Vegasu. To je za sedam do osam tjedana. To bi imalo više smisla. Tada ću biti u dobrom trening kampu i bit ću spreman za nastup", zaključuje Ngannou.

No, ako on nije htio prihvatiti "short notice", onda je to učinio Hardy kojem nije bio problem odraditi još jedan meč u 2019. godini. Čak niti ako se radi o najvećem testu u karijeri u obliku opasnog Rusa Volkova.

Problem u ovom trenutku za Kamerunca jest nedostatak protivnika koji imaju smisla. Nakon što je nokautirao Dos Santosa za samo 71 sekundu u srpnju, očekivao je novu šansu za napad na pojas. Ona bi vjerojatno i stigla da Miočić nije uspio vratiti tron pobijedivši Daniela Cormiera u kolovozu. Ngannou je ponovno gurnut u stranu sve do opcije da sada uleti u meč s Volkovim.

"Ludim jednostavno. Otišao sam par dana na Havaje iako nisam to planirao. Ali poludio sam u Vegasu pokušavajući ugovoriti borbu. Ovo je ono čime se bavim. Od posljednjeg meča tražim neku borbu, ovo je posao kojim plaćam račune. Bio sam u Octagonu još uvijek kada sam pitao Danu Whitea je li to dovoljno za izazivačku poziciju? Rekao mi je da ćemo vidjeti kako će se stvari izdogađati u klolovozu. No, niti dva mjeseca nakon toga nemam nikakvu informaciju o sljedećem meču."

"Želim da mi UFC pokaže malo poštovanja i da mi da tu prokletu borbu. To je ono što želim. Htio sam odraditi meč do prosinca da mogu s obitelji slaviti Božić i Novu godinu. Čovječe, dajte mi borbu, trebam zaraditi lovu!", zaključuje.

Linker
03. srpanj 2024 02:58