UFC

‘Ne bi trebao to raditi, posljednji puta kada je to napravio, izgledao je kao da je na samrti‘

Alex Pereira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Alex Pereira je upozorio Dricusa du Plessisa da se vraća još jednom u kategoriju do 84kg, a Sean Strickland misli da to nije dobra ideja

Sean Strickland sumnja da će se njegov bivši protivnik, Alex Pereira, vratiti u srednju kategoriju.

Nakon što je Dricus du Plessis uspješno obranio naslov protiv Israela Adesanye prošle subote na UFC-u 305, trenutni prvak u poluteškoj kategoriji — i bivši prvak u srednjoj kategoriji — Alex Pereira poslao je upozorenje du Plessisu, izjavivši da se vraća u srednju kategoriju još jednom.

Međutim, Strickland, koji je nokautiran od strane Pereire na UFC-u 276 i očekuje se da će biti sljedeći du Plessisov protivnik, ne vjeruje da će se "Poatan" vratiti u kategoriju do 84 kilograma.

"Alexova velika guzica se neće vratiti na 84, čovječe", rekao je Strickland za ESPN. "Kao bivši velteraš koji je prešao u srednju kategoriju, kad se navikneš višu težinsku kategoriju, pomisao na povratak dolje zvuči j***no užasno.‘‘

"Mislim da bi se Alex trebao boriti do 93 kilograma."

Pereira već ima zakazanu sljedeću borbu u kojoj će braniti svoj naslov protiv Khalila Rountreeja u glavnoj borbi UFC-a 307, događaja koji će se održati 5. listopada u Salt Lake Cityju.

Što se tiče Pereirinog komentara da će se vratiti na 84kg, Strickland kao veliki problem vidi zastrašujuće ‘‘skidanje‘‘ kilograma koje je ‘‘Poatan‘‘ odradio kada je posljednji puta nastupio u srednjoj kategoriji — nešto što je Strickland djelomično vidio iz prve ruke.

"Sjećam se da sam vidio Alexa za njegovu posljednju borbu (do 84kg) u svlačionici, i čovječe, izgledao je kao j***na smrt", rekao je Strickland. "Kad je posljednji put skidao kilograme za srednju kategoriju, došao sam da ga pozdravim, i čovječe, izgledao je kao na samrti, toliko da sam pomislio, ‘Čovječe, ovo nije dobro za tebe. Idi gore‘ (u polutešku)‘‘

"Tako da mislim da bi se do 93kg borio protiv du Plessisa bez problema, ali do 84, čovječe, mislim da neće to napraviti. Srećom po nas."

Linker
26. kolovoz 2024 14:48