UFC

Nate Diaz o povratku njegovog brata, Nicka Diaza, u UFC: ‘Ne mislim da postoji itko bolji‘

Nick Diaz i Nate Diaz

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Nate Diaz uvjeren je u sposobnosti svog starijeg brata i očekuje povratak u velikom stilu

Tri godine nakon svoje posljednje borbe, Nick Diaz ima zakazanu UFC borbu, a njegov brat Nate Diaz uzbuđen je što će vidjeti svog brata i omiljenog borca ponovno u akciji.

Nick se treba vratiti u UFC-ov oktogon protiv Vicentea Luquea 3. kolovoza u velter meču koji je sunaslovna borba na ‘UFC on ABC 7‘ priredbi u Etihad Areni u Abu Dhabiju. Vidjeti Nicka kako leti na drugi kraj svijeta zbog borbe je nešto što je nasmijalo njegovog mlađeg brata Natea.

"Ide u j****u Saudijsku Arabiju", rekao je Diaz kroz smijeh za MMA Junkie.

Prošlo je mnogo vremena otkako su braća Diaz zajedno bili aktivni borci.

Nate, koji je redovito aktivan posljednjih godina, ulazi u ring u boksački meč protiv Jorgea Masvidala u subotu u Anaheimu, u Kaliforniji, u revanšu njihove inauguralne borbe za BMF titulu na UFC-u 244. Bit će to treći put da se mlađi brat natječe otkako je Nick na čekanju.

Stariji brat posljednji je put nastupio na UFC-u 266 u rujnu 2021. godine kada je bio poražen tehničkim nokautom u srednjoj kategoriji protiv bivšeg velter prvaka, Robbieja Lawlera. To je bila Nickova prva borba od 2015. godine i četvrti uzastopni nastup u kojem nije uspio zabilježiti pobjedu.

Nakon stanke od borbi, Nate očekuje da će se njegov brat vratiti u velikom stilu protiv Luquea koji je također u posljednje vrijeme imao problema s postizanjem pozitivnih rezultata, izgubivši tri od posljednje četiri borbe.

"Luque je borac, doći će se boriti", rekao je Diaz. "A znate Nicka, tako da je to to. Imat ćete par zvijeri tamo. Ne mislim da postoji itko bolji od Nicka, tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi."

Braća su trenirala u odvojenim kampovima u pripremi za svoje borbe. Dok je Nate usredotočen isključivo na plemenitu vještinu boksa kod kuće u Kaliforniji, Nick miješa borilačke vještine u Teksasu. Međutim, prema Nateovim riječima, plan je da se sastanu nakon njegove borbe ovog vikenda kako bi finalizirali trening i taktiku za bratov veliki povratak u kavez.

Linker
06. srpanj 2024 08:01