UFC

Nate Diaz izbacio Jona Jonesa iz rasprave o najvećem ikad: ‘Koristio je steroide i tu priča završava‘

Jon Jones i Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Legendarni UFC-ov borac Nate Diaz poznat je kao žestoki kritičar svih onih koji se služe zabranjenim supstancama

Dok je Jon Jones nepobitno jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a ako se fokusiramo samo na njegove sportske uspjehe, sve ono što je činio izvan kaveza poprilično narušava njegov imidž i ostavštinu.

Istina da uspjehe boraca ne bi trebali umanjivati zbog kršenja zakona koje se događa van borilišta, ali Jones vuče probleme koji se dotiču samog sporta. Pregršt problema s pozitivnim doping testovima imao je Jones, a takve stvari odmah dovode u pitanje i sve one rezultate koje je upisao prije padova na doping testovima.

Uvijek se pojave sumnje da je borac možda i prije koristio nedozvoljene supstance, samo nije bio uhvaćen na djelu. Takve sumnje uvijek će se vezati uz ime Jona Jonesa, a Nate Diaz u razgovoru za ESPN otkrio je kako Jones ne može pripadati najvećima ikad zbog svih tih skandala s dopingom.

‘‘Uz svo dužno poštovanje, ako ste koristili steroide, to vas eliminira iz rasprave za najvećeg ikad. Ako ne skrivaju da to rade, onda je to drukčije. Na primjer, da netko kaže: ‘Hej, svi smo na steroidima i zatim prebije sve ostale borce‘. Ja sam voljan boriti se protiv nekog na steroidima. Nije me briga. Neka protivnik uzima steroide, ja ću pušiti travu i idemo se obračunati. Ali on (Jon Jones) potajno uzima steroide i želi biti među najvećima? Izvan si ove rasprave. Cijela ostavština je uništena i završena priča.‘‘, rekao je Diaz.

Ovakav Diazov stav naići će na podijeljena mišljenja, ali Nate je borac koji nikad nije imao problema s dopingiranjem i s pravom može kritizirati borce koji su stjecali nepoštenu prednost na taj način.

Linker
05. srpanj 2024 22:38