UFC

Nate Diaz i Jorge Masvidal ugovoreni kao glavna borba UFC 244 eventa u New Yorku

Diaz vs. Masvidal
 Ilustracija
Nate Diaz i Jorge Masvidal ugovoreni su kao glavna borba UFC 244 priredbe koja će se 2. studenog održati u New Yorku, u dvorani Madison Square Garden. To bi značilo kako je UFC u potpunosti odustao od prvobitno planirane glavne borbe te priredbe, između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona.

UFC je tako uspio dogovoriti pravi spektakl za priredbu koja im jako puno znači. Naime, prvi vikend u studenom jedina je godišnja prilika kad svoj Octagon dovode u najglasovitiju svjetsku sportsku dvoranu, Madison Square Garden. Nakon što je 2016. godine Conor McGregor tamo osvojio titulu lake kategorije protiv Eddieja Alvareza, na priredbi gdje su svoje pojaseve obranili Joanna Jedrzejczyk i Tyron Woodley, nakon što je 2017. godine tamo svoj jednokratni povratak upisao Georges St-Pierre, postavši tada tek četvrti prvak dvije različite divizije, a iste godine su Rose Namajunas i TJ Dillashaw detronizirali prvake te nakon što je prošle godine Daniel Cormier postao jedini prvak dvije divizije koji je barem jednom svaki pojas obranio, ove godine dobit ćemo vlasnika pojasa za najvećeg "Motherf**kera" u UFC-u.

Da, upravo to će UFC napraviti za ovu prigodu jer rijetko kada se pojavi prilika upariti dva toliko živopisna lika kao što su Nate Diaz i Jorge Masvidal. A to zapravo nakon UFC 241 priredbe nije bilo teško napraviti. Nate Diaz savladao je Anthonyja Pettisa, a onda je prozvao Masvidala koji je bio u publici i koji je gestikulacijama odmah pokazao kako je itekako zainteresiran za tu borbu. Na UFC-u je bilo samo dogovoriti ju. I to su jako dobro sakrili. Mediji su javljali kako pregovori nisu niti blizu nečemu konkretnom, a još prije samo dva dana je White rekao da ne vidi Natea Diaza u svojoj široj slici. Jednostavno, sve su uspjeli zavarati i onda danas izaći s pravom bombom. Zapravo, prvi je do informacije došao Ariel Helwani, a nakon što ju je iznio, istu je potvrdio Dana White. Nakon toga su to napravili i službeni UFC kanali.

Tako će UFC dobiti borbu "gangstera sa zapadne obale", Natea Diaza (20-11, 15-9 UFC) i "gangstera s Floride", Jorgea Masvidala (34-13, 11-6 UFC). Svi zajedno dobili su "money fight" kakvom su težili. Na ovaj način će UFC fantastično iskoristiti to što je Masvidal zahvaljujući posljednje dvije pobjede došao do vrhunca svoje popularnosti i što je sad savršena prilika za nešto učiniti s tim. Također, tu je sve što je Nate Diaz napravio svojim prošlomjesečnim povratkom. I sreća po njih sve je to što je borba tako brzo na rasporedu te što će sve što se dogodilo u Anaheimu i dalje biti itekako aktualno.

Što se tiče do sada planirane glavne borbe priredbe, posljednje informacije govore kako je najveći problem bio oko uvjeta Kamarua Usmana. Prvobitno oko dogovaranja borbe protiv Covingtona, a onda su se pojavile informacije kako je odbio i borbu protiv Masvidala. Sve je došlo do toga da je UFC ozbiljno razmišljao oduzeti mu pojas i ukloniti ga sa svih promotivnih dužnosti u Abu Dhabiju. No, tu se sada situacija smirila i vjerojatno će se borba protiv Covingtona još jednom pokušati dogovoriti za neki drugi datum.

Linker
04. srpanj 2024 09:49