UFC

‘Narastao sam, hvala ti što si mi pokazao da sam sposoban preuzeti svijet. Nikad ne odustajte od sebe‘

Khalil Rountree Jr.

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Khalil Rountree Jr. prvi se put javno oglasio nakon poraza od Alexa Pereire u glavnoj borbi večeri UFC-a 307

Iako je dio borilačke zajednice bio vrlo razočaran uparivanjem Khalila Rountreeja Jr.-a s Alexom Pereirom u glavnoj borbi večeri UFC 307 priredbe, ocijenivši kako Amerikanac nema nikakve šanse u tom meču, "The War Horse" je isporučio vrlo hrabru izvedbu, te imao vrlo dobrih trenutaka tijekom prve dvije runde, da bi u nastavku ipak kapitulirao pod silovitim "Poatanovim" naletima.

U trećoj, a osobito četvrtoj, rundi, Rountree je izgubio na brzini i eksplozivnosti, dok je Pereira, s druge strane, nagazio papučicu gasa i krenuo obasipati protivnika kanonadom udaraca kojima mu je nanio ogromnu štetu i doslovno izmijenio osobni opis. Dana White objavio je fotografiju iz koje je bilo vidljivo koliki su razmjeri štete koju je 34-godišnji borac primio, a nedugo po završetku "main eventa" UFC 307 priredbe Rountree je zbog zadobivenih udaraca bio i hospitaliziran. Čini se, međutim, kako je situacija danas ipak nešto bolja za američkog poluteškaša, budući da se javio putem Instagrama, a njegovu emotivnu i inspirativnu poruku prenosimo u cijelosti.

"Sinoć nisam osvojio titulu, ali sam narastao. Alex Pereira, hvala ti što si mi pomogao da shvatim da sam spreman preuzeti svijet. Pokazao si nevjerojatnu vještinu i iznio verziju mene koju sam trebao iskusiti. Prvak si s razlogom, iznimno te poštujem, ali sada znam za što sam sposoban. Salt Lake City, bili ste nevjerojatni i pružili mi nezaboravno iskustvo. Cijenim sve poruke podrške od ljudi širom svijeta. Dana White, ESPN i cijelo osoblje UFC-a, hvala što ste mi pružili dom, mjesto gdje imam svrhu i ponudili mi izazove koje moram savladati. Veliko hvala mojoj supruzi i mojoj obitelji na bezuvjetnoj podršci. Brazil, imate snažnog prvaka, budite ponosni. Uzet ću vremena da se oporavim od ovoga i vratiti se još bolji, to je neizbježno. Zahvalan sam. Nikad ne odustajte od sebe, uvijek se borite žestoko i pronađite način da život iskoristite najbolje što možete. Delta Centar, hvala što ste nas ugostili, UFC 307 je bila noć za pamćenje", poručio je Rountree.

Iako nije pobijedio, vjerujemo kako je Khalil sinoćnjom izvedbom, pristupom i hrabrošću, kao i dignitetom kojeg je zadržao nakon poraza, zadobio poštovanje i onih koji su prethodno u njega sumnjali, odnosno kako je dobio veliki broj novih fanova.

Linker
07. listopad 2024 09:49