UFC

Napokon se vraća u kavez: Gunnar Nelson potpisao je novi ugovor s UFC-om

Gunnar Nelson

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Najbolji islandski MMA borac po mnogima već predugo izbiva izvan Octagona

Gotovo dvije i pol godine, Gunnar Nelson (17-5-1) nije kročio unutar UFC-ova kaveza. 33-godišnji Islanđanin nekoć je bio na glasu kao jedan od većih potencijala velter kategorije, no ispostavilo se kako ipak ne pripada samom vrhu, barem tada nije pripada. Dva poraza zaredom, jedan od Leona Edwardsa, a drugi od Gilberta Burnsa, posljednja su dva nastupa Gunnija Nelsona.

Islanđanin je početkom prošlog mjeseca, gostovao u MMA Houru te je otkrio neke od razloga zašto ga dugo nismo gledali unutar Octagona. Naime, Nelson je odrađivao grappling sparing Hafþórom Júlíusom Björnssonom, poznatim pod nadimkom ‘‘Mountain‘‘. Radi se o jednom od najsnažnijih ljudi na svijetu, a težak je oko 160 kilograma. Prilikom spomenutog sparinga koji možete pogledati OVDJE, Nelson je obnovio ozljedu rebara koju je zadobio u meču protiv Gilberta Burnsa.

Duga pauza, dovela je brojne fanove do pretpostavke kako je Nelson možda zapravo izgubio volju za nastupanjem te se potencijalno umirovio. Ipak, dobre vijesti dolaze od strane Gunnija. Islandski borac otkrio je putem svog Twitter profila, kako je potpisao novi ugovor te se nada kako će uskoro doći i do službene objave njegovog sljedećeg nastupa.

Nelson je inače sjajan parteraš i čak 12 svojih pobjeda upisao je submissionom. Ipak, mnogi se sjećaju kako mu je Demian Maia održao ‘‘malu školu‘‘ partera krajem 2015. godine. Međutim, Nelson je pobjeđivao respektabilne borce kao što su Alex Oliveira, Alan Jouban, Omari Akhmedov, Albert Tumenov itd. Vrhunski velteraši poput Leona Edwardsa, Maie i Burnsa nisu ga uspijevali završiti i Gunnar Nelson sigurno ima još puno toga za pokazati unutar UFC-a.

Linker
28. lipanj 2024 08:10