UFC

Nakon najveće pobjede u karijeri, ne prestaju reakcije na sjajnog brazilskog teškaša: ‘On je Dagestanac, ne Brazilac!‘

Jailton Almeida

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Iako je po prvi put bio u glavnoj borbi večeri, nije bio nimalo impresioniran

Glavna borba večeri na UFC on ABC 4 priredbi u Charlotteu donijela nam je teškaški okršaj između Jairzinha Rozenstruika i Jailtona Almeide. Iako je uoči borbe surinamski nokauter bio devetorangirani borac UFC-ove ljestvice teške kategorije, a opasni Brazilac zauzimao 12. poziciju, "Malhadinho" je postavljen za apsolutnog favorita - a taj je status u oktogonu, na koncu, i opravdao.

Brazilcu nije bila potrebna niti minuta da sruši Rozenstruika i uspostavi kontrolu u parteru, a naposlijetku i završi borbu sjajnim "rear naked chokeom" te upiše brzu pobjedu u prvoj rundi. Almeida je tako nastavio svoj trijumfalni niz i upisao 14. uzastopnu pobjedu, petu pod okriljem UFC promocije. Ukupno je to bila njegova 19. pobjeda u profesionalnoj karijeri, a posebno je impresivan podatak da je svaki puta do sada slavio prekidom.

Kao što se moglo i očekivati, nisu izostale reakcije nakon ovako brze pobjede. Mnogi su borci ostali impresiorani ovim sjajnim performansom te su pljuštali pozitivni komentari na račun svega što je Almeida pružio u oktogonu.

Među prvima koji je čestitao pobjedu brazilskom teškašu bio je njegov sunarodnjak Gilbert Burns, koji mu je čestitao na sljedeći način:

"Vau, prelijepa pobjeda i sjajan performans, svaka čast!"

Najzanimljiviju reakciju imao je još jedan sunarodnjak, Renato Moicano, koji ga je usporedio s najboljim hrvačima na svijetu.

"On je Dagestanac!", rekao je.

Nema sumnje da je ostatak MMA svijeta također zaluđen ovom pobjedom Almeide, koji je ušao u top 10 teškaša na svijetu, a kao što smo već i pisali, za idućeg protivnika želi Tai Tuivasu.

Linker
04. srpanj 2024 12:38