UFC

‘Miočić se nije borio četiri godine i nokautiran je u posljednjem nastupu. Bit će mu jako, jako teško‘

Stipe Miočić

 Instagram (stipe Miočić)
Sve je više boraca koji javno izražavaju sumnju u mogućnosti najvećeg UFC-ovog teškaša

Planirani meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa mjesecima je na meti kritičara. Brojni strani fanovi, ali i pojedini borci smatraju kako taj meč "nema smisla" i žele gledati Jonesa kako titulu prvaka brani boreći se protiv Toma Aspinalla, privremenog prvaka teške kategorije.

Razlozi zbog kojih je smanjen interes za okršajem između Miočića i Jonesa svakako su Stipine godine (42), ali i jako duga inaktivnost. Naime, Stipe je izvan kaveza još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine i teškog poraza od strane Francisa Ngannoua.

Unatoč porazu u posljednjem meču i poznim borilačkim godinama, Miočić vjerojatno dobiva čast boriti se za pojas, a meč između njega i Jonesa trebao bi se održati sredinom 11. mjeseca u Madison Square Gardenu. Jones je više puta pojašnjavao kako Miočića vidi kao "najvećeg borca u povijesti UFC-ove teške kategorije" i pobjeda nad Stipom značajna je za njegovu ostavštinu. Dana White slaže se s tim navodima i ne odustaje od uparivanja ove dvojice boraca.

Tom Aspinall borac je koji glasno negoduje, posebno nakon situacije u kojoj je čak i obranio status privremenog prvaka, ali i dalje mora čekati. Svojevrsno rješenje ponudio je Demetrious Johnson.

"Meč između Jonesa i Miočića ne mora biti za pojas. To je obračun dvojice legendi i neovisno o pojasu, taj meč prodao bi isti broj PPV-a. Sigurno sam da bi Jones dobio isti honorar, bio on prvak ili ne, ali nije na meni da usmjeravam Jonesovu karijeru. Neću diktirati što bi on trebao ili ne bi trebao. Ali, ja kao fan ovog sporta rado bih gledao Jonesa kako se bori protiv Toma Aspinalla. Ukoliko Jones ne želi taj meč i želi okršaj sa Stipom jer je Stipe veliko ime, samo naprijed, odradi svoj posao Jone.", rekao je Demetrious u JAXXON podcastu.

Ono što Johnson pokušava reć jest činjenica da bi Jones možda mogao odraditi meč protiv Aspinalla, prije potencijalnog meča s Miočićem. Čak i u slučaju eventualnog poraza od Aspinalla, Johnson vjeruje kako meč između Miočića i Jonesa ne bi izgubio na težini. Isto tako, ako bi UFC oduzeo pojas Jonesu i ako bi Aspinall postao novim prvakom, prema mišljenju Demetriousa Johnsona, borba između Miočića i Jonesa ne gubi na važnosti.

No, ono što zabrinjava Johnsona i ono što umanjuje njegov interes ka gledanju okršaja između Jonesa i Miočića, svakako su okolnosti koje prate Miočića.

"Kad pogledam Stipu, on se nije borio gotovo četiri godine. U posljednjem meču je nokautiran. Kako se njegovo tijelo osjeća? Teško je izbivati četiri godine. On radi neke sjajne stvari, vatrogasac je i sve to, ali bit će jako, jako teško vratiti se i boriti se protiv Jonesa.", zaključak je ponajvećeg borca u povijesti ovog sporta.

Linker
11. rujan 2024 13:40